Senrita Gobardhan, derde vrouwelijke dc Nickerie
27 Aug 2020, 06:57
foto
Nisha Kurban-Baboe (links) heeft afscheid genomen. Zij draagt de hamer over aan Senrita Gobardhan.


Nickerie heeft woensdag zijn derde vrouwelijke districtscommissaris (dc) verwelkomd. Senrita Gobardhan volgt Nisha Kurban-Baboe op. De eerste vrouwelijk dc van het district was Roline Samsoedien. Gobardhan, die uit het onderwijsveld komt, heeft voor het laatst Engels gedoceerd op diverse muloscholen in Nickerie. Bij de overdracht zei de nieuwe dc dat ze nog geen prioriteiten heeft. Zij zal eerst moeten overnemen en daarna vergaderen met haar staf om zodoende alles in kaart te brengen en van daaruit prioriteiten stellen.

Ze begon haar maiden speech met de woorden: 'Krinwanto Vishwam Aryam' Sanskriet voor: Maak de wereld nobel. Deze nobelheid kan vandaag de dag ruim worden geïnterpreteerd. Ze is haar ouders bijzonder dankbaar. Ze is blij dat haar vader op zijn 88e deze dag mag meemaken. "Het ambt van districtscommissaris is weliswaar de hoogste functie in Nickerie, maar tevens ook de meest verantwoordelijke verplichting om dit district te leiden naar een betere vorm van organisatie en naar een goede way of life. Dit kan je alleen bereiken door het invoeren van een goed consensus model, enerzijds de dc met haar ambtenaren en anderzijds de totale bevolking van Nickerie."

Ze gaf het volk van Nickerie de garantie dat het op haar mag rekenen. "Ik zal mij ten volle inzetten voor het wel en wee van ons geliefd district, echter mag u weten dat ik deze zware klus niet in mijn eentje zal kunnen klaren, daarom vraag ik vanuit deze plaats, om uw volle ondersteuning in de uitvoering van onze werkzaamheden; uw hulp en ondersteuning zijn van eminent belang. Ik beloof u met recht en wet in de hand te zullen handelen."

De nieuwe dc heeft de medewerkers van het commissariaat en de bestuursdienst gevraagd om zich in te zetten om de gestelde doelen te behalen. "De weg naar duurzame ontwikkeling is lang en niet verhard, maar samen met u als personeel zullen wij een mooie eindbestemming hebben. Laat ons samenwerken aan de verdere ontwikkeling en opbouw, en aan een transparant, efficiënt en rechtvaardig beleid."
Advertenties