OSIP geschokt door moord op haar ondervoorzitter
16 Aug 2020, 01:38
foto


De Organisatie van Samenwerkende Inheemse dorpen in Para/Wanica (OSIP) is zeer geschokt en te neergeslagen door de brute moord op ondervoorzitter en kapitein Michel Karwafodi. Het stoffelijk overschot van Karwafodi die kapitein was van Koropa/Matta is donderdag in zijn woning aangetroffen.

OSIP-voorzitter Lloyd Read zegt dat Karwafodi meer dan wie dan ook besefte dat inheemsen structureel uit hun huidige kwetsbare positie moeten komen. "Onze grondenrechten zijn daarbij een absolute waarde." Ook het opzetten van structuren om de eigen inheemse ontwikkeling zowel economisch als sociaal zelf ter hand te nemen, zag Karwafodi als zeer realistisch en binnen handbereik, vertelt Read. "Hij zag dat we met onze aanpak goed op weg zijn om de eenheid, discipline en samenwerking onder de OSIP-dorpen te smeden." Dat deze idealen strijd en vechtlust vereisten, wist Karwafodi, merkt de OSIP-voorzitter op.

"Hij zou net schakelen om samen met het bestuur alle OSIP-dorpen te bezoeken en het proces op te starten om de idealen, waarbij de grondrechten voorop staan, structureel te realiseren." Read voegt eraan toe: "Als gedacht wordt dat zijn idealen met deze laffe moord ook dood zijn gegaan, dan heeft men het glad mis. Wij zullen juist met de kracht, moed en wijsheid van Tamushi/Adajali alles wat in ons vermogen ligt, doen om deze idealen die aan de basis van ons voortbestaan liggen te realiseren."

Hij wenst waarnemend kapitein Wendeline Sabajo en haar basja's Orlando Kuisch, Cyril Sabajo en Eric Karwafodi kracht en wijsheid toe nu zij deze grote verantwoordelijkheid op hun schouders hebben. Zij kunnen rekenen op de OSIP, zegt Read.

De politie heeft geconcludeerd dat de 67-jarige Karwafodi om het leven is gebracht. Zijn ontzielde lichaam vertoonde sporen van geweld. In en buiten het huis heeft de politie ook sporen aangetroffen die wijzen op een misdrijf.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March