Suriname krijgt US$ 130.000 aan Covid-benodigdheden
14 Aug 2020, 08:40
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid ontvangt een deel van de schenkingsgoederen uit handen van PAHO-vertegenwoordiger Karen Lewis-Bell. (Foto: PAHO)


De Pan Amerikaanse gezondheidsorganisatie (PAHO) en een in de Verenigde Staten gevestigde NGO, Direct Relief, hebben ziekenhuisapparatuur, medicijnen en persoonlijke beschermingsmiddelen geschonken aan het ministerie van Volksgezondheid. De donatie heeft een waarde van US$ 130.000 en komt op het moment van aanhoudende stijgende Covid-19-gevallen in het land.

Het ministerie probeert alle binnenkomende leveringen van goederen met duidelijke regels en richtlijnen te stroomlijnen. De BGVS zal het departement ondersteunen om deze en toekomstige voorraden effectief te beheren en te distribueren naar alle gezondheidsinstellingen in overeenstemming met de Nationale Covid-19-behoeftenlijst.

De PAHO blijft technische ondersteuning geven ter versterking van het nationale logistieke managementinformatiesysteem en regelgevingskaders voor essentiële geneesmiddelen in het land. De schenking omvat onder andere ademhalingsmaskers, veiligheidsbrillen, jassen, gelaatsschermen en essentiële medicijnen. PAHO/WHO-vertegenwoordiger in Suriname Karen Lewis-Bell heeft bij de overdracht van de zending opgemerkt dat tot nog toe PAHO Suriname voor de bestrijding van Covid-19, goederen ter waarde van meer dan US$ 480.000 heeft geschonken. "En er komen nog meer donaties," stelde ze in het vooruitzicht.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April