Trinidad & Tobago: Premier Keith Rowley wint tweede termijn
11 Aug 2020, 13:13
foto
Premier Keith Rowley van Trinidad & Tobago.


De regerende People's National Movement (PNM) van premier Keith Rowley (71) heeft de algemene verkiezingen in Trinidad en Tobago gewonnen. Rowley heeft maandagavond de overwinning geclaimd en zei onmiddellijk dat de partij in een overgangsfase zit. Hij ambieert geen derde regeertermijn.

De Elections and Boundaries Commission (EBC) heeft nog geen voorlopige resultaten bekendgemaakt van de verkiezingen voor de 41 zetels, noch heeft de leider van de belangrijkste oppositiepartij, het United National Congress (UNC), Kamla Persad- Bissessar, een nederlaag toegegeven. Ze heeft gezegd dat haar partij van plan is minstens drie van de door de PNM gewonnen zetels te betwisten.

Rowley zei dat de PNM 22 van de 41 zetels in het parlement had gewonnen. Als de resultaten worden bevestigd, zou dit betekenen dat de PNM één van de zetels verloor die ze bij de algemene verkiezingen van 2015 had gewonnen. Vijf jaar geleden versloeg de PNM de toenmalige regering van het People's Partnership onder leiding van Persad Bissessar met een marge van 23-18.

"Normaal gesproken zouden we hier met duizenden zijn, want vanavond heeft de People’s National Movement de algemene verkiezingen in Trinidad en Tobago gewonnen, en als we algemene verkiezingen winnen, zeggen we altijd dat de PNM geweldig is. . . en we zullen zegevieren," zei Rowley vanuit het hoofdkantoor van de partij tegen een beperkt aantal mensen, waaronder zijn vrouw Sharon.

De kleine menigte op het hoofdkantoor van de partij is in overeenstemming met de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te beteugelen. Rowley, wiens toespraak op radio en televisie werd uitgezonden, zei: "Vanavond tegen alle verwachtingen in, in een zeer moeilijke situatie is de PNM opnieuw opgeroepen om te dienen in de regering van Trinidad en Tobago".

"Het is geen gemakkelijke taak geweest. Het is geen gemakkelijke manier geweest, maar de PNM is op koers gebleven en opnieuw zijn we geroepen om de mensen van Trinidad en Tobago het goede bestuur te bieden dat het verwacht van de Nationale Beweging van het volk. Voor zover de resultaten binnen zijn. . . maar het lijkt erop dat we binnenkwamen met 23 zetels en we zouden uitkomen met 22, een meerderheid is 21, bedankt, bedankt voor die steun," zei hij.

Eén van de winnende zetels bij de verkiezingen was Brian Manning, de zoon van wijlen premier en PNM-leider, Patrick Manning, die comfortabel de zetel van zijn vader in San Fernando East won.

Rowley vertelde de supporters dat de toekomst in Trinidad en Tobago rooskleurig is. "Onze prognoses zijn dat de komende twee jaar moeilijk, heel moeilijk zullen zijn, maar gedurende die periode moeten we bepaalde dingen doen die ons in een betere positie zullen brengen om te genieten van de rest van die toekomst die ons gegarandeerd is."

Rowley, 71, liet doorschemeren dat hij niet aan een nieuwe algemene verkiezing zou deelnemen, en vertelde de aanhangers dat "dit, dames en heren, zou gemakkelijk mijn laatste termijn in de politiek in Trinidad en Tobago" kunnen zijn. "Ik heb de toezegging ervoor te zorgen dat dit een overgangsperiode is in de PNM en als het langstzittende lid in het parlement. . . Ik heb de plicht en de verantwoordelijkheid om tijdens dit termijn vorm te geven aan de toekomst van de PNM door ervoor te zorgen dat onze jongeren zo worden ontwikkeld dat wanneer ik niet langer in deze positie ben om een ​​verkiezingsdatum aan te kondigen, het land niet zal worden beroofd van de leiderschap dat het verdient."
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April