Adhin toegelaten tot De Nationale Assemblee
06 Aug, 14:47
foto
Ashwin Adhin is vandaag in een speciale vergadering toegelaten tot lid van De Nationale Assemblee. Hij legde de belofte af. (Beeld: DNA)


Ex-vicepresident Ashwin Adhin is vandaag toegelaten tot lid van De Nationale Assemblee, nadat hij de belofte had afgelegd en de geloofsbrieven van hem goed zijn bevonden. In de felicitatieronde verwelkomden Assembleevoorzitter Marinus Bee en diverse fractieleiders het nieuw lid. Bee sprak de hoop uit dat er een goede samenwerking zal zijn. Rabin Parmessar zei dat Adhin een bruisende energie heeft en die zal nodig zijn om de vele uitdagingen met een grote eenheid aan te pakken. 

Asis Gajadien feliciteerde Adhin namens de hele coalitie. Hij zal zich nu moeten aanpassen aan een andere stoel dan die van vicepresident die nu toebehoort aan Ronnie Brunswijk. Gajadien zei dat hij als geen ander weet hoeveel werk er te verzetten is in het land vanuit de positie waar het nu in verkeert. Ronnie Asabina (BEP) zei dat Adhin geen onbekende is met het werk en heette hem welkom als kersvers lid van het hoogste college van Staat. Brunswijk feliciteerde Adhin namens de regering. "Ik ken Ashwin Adhin als vicepresident. Vandaag heb ik zijn plek ingenomen. Zo gaat het in de politiek", merkte hij op. 

Adhin bedankte de gewezen voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer Geerlings-Simons. Zij heeft "als een moeder van ons allen over ons gewaakt". Hij heeft ook hoge verwachtingen van Bee. Adhin zei dat hij ook een bruisende vicepresident ziet en een president. Zij zullen kritisch worden begeleid. Zijn familie en echtgenote bedankte hij voor het moeilijke traject dat ze meegemaakt hebben. Adhin beloofde met hart en ziel de natie te zullen dienen. 

Er moeten nog zes Assembleeleden worden toegelaten voordat het college volledig is. Het wachten is op de officiële stukken. 


Advertenties

Tuesday 19 January
Monday 18 January
Sunday 17 January