Minister Sewdien: Smokkel van vis wordt hard aangepakt
29 Jul 2020, 08:32
foto
Minister Prahlaad Sewdien van LVV spreekt de visserijsector toe. Hij heeft aangegeven dat er overbevissing plaatsvindt omdat er teveel vergunningen zijn uitgegeven. (Foto: LVV)


De smokkel van vis moet hard worden aangepakt. Er zal op kort termijn een gesprek gevoerd worden met de Kustwacht om de mogelijkheden te bekijken, om de strijd tegen illegale visserij op te voeren. Er is hulp aangeboden door het buitenland, onder andere Frans Guyana en Nederland, laten we samen nagaan hoe we hieraan invulling kunnen geven”. Dit heeft minister Prahlaad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) voorgehouden aan de visserijsector. 

Er zijn veel meer dan het maximaal toegestane aantal vergunningen uitgegeven en in diverse categorieën van de visserij is er sprake van overbevissing. Dit aantal moet worden teruggebracht om het verduurzamen van de sector te garanderen. De bewindsman wil een andere aanpak voor verduurzaming van de sector. Hij merkte op dat voor de seabob-sector een stuurgroep is ingesteld met vertegenwoordigers van de seabob sectorindustrie en de overheid, welke zijn nut heeft bewezen. Hij gaf aan dat deze aanpak ook toegepast zal worden voor de andere categorieën. De stakeholdersparticipatie kan bij de besluitvorming worden gestimuleerd en kunnen gezamenlijk oplossingen aangedragen worden voor de problemen die zich voordoen in de verschillende categorieën.

Sewdien heeft samen met Parveen Amritpersad van het directoraat Visserij dinsdag een ontmoeting gehad met de sector.  Van de visserijsector waren aanwezig vertegenwoordigers van de SAIL, Suriname Seafood Association, Suriname Industrial Fisheries Cooperative, Suriname National Fishersfolks Organization, het Visserscollectief, de vissers coöperaties van Boskamp, Commewijne, Galibi en Nickerie. Kolonel Jerry Slijngaard en majoor Radjoe Bhola van de Kustwacht waren eveneens aanwezig, meldt LVV. 
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April