Jairam vraagt pg onderzoek naar uitgaven Canawaima
20 Jul 2020, 16:27
foto
Hanisha Jairam


De president-commissaris van Canawaima Management Company NV, Hanisha Jairam, heeft een verzoek gericht aan de procureur-generaal om een onderzoek in te stellen naar zaken die geconstateerd zijn bij overname van de leiding op 4 augustus 2018. In een document waarin 8-tal handelingen met bewijsstukken zijn gehecht, heeft de raad te kennen gegeven dat er behoorlijk geknoeid is geworden aan de ferry in de periode november 2016 tot en met juli 2017. 

Volgens het document is minimaal SRD 1.079.912 onverantwoord besteed aan de ferry door de gedelegeerd commissaris. De ferry is ondanks alle investeringen in een deplorabele staat ontvangen door de raad die heeft gewerkt samen met alle betrokkenen om het vaartuig weer in orde te krijgen. Dit is niet de eerste keer dat de raad aan de bel heeft getrokken om een diepgaand onderzoek in te stellen in allergeen is overgenomen in augustus 2018. 

De raad heeft geconstateerd dat er vanaf 2015 geen jaarrekeningen zijn opgesteld, welke de zaak ingewikkelder maakte. Jairam heeft te kennen gegeven dat zij spoedig de nieuwe minister op de hoogte zal stellen over gang van zaken over Canawaima. Ze rekent op de medewerking opdat zaken opgehelderd kunnen worden voor de samenleving.

U kunt de brief aan de pg hier downloaden. 
pdf-icon.gif brief_pg.pdf                
Advertenties