'Bordo' schenkt gouden medaille aan president en vp
17 Jul, 02:48
foto
Joel 'Bordo' Martinus in zijn prinsengewaad tussen president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk in. Zij hebben elk een gouden medaille van de politicus gekregen.


President Chan Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk moeten ervoor zorgen dat Suriname net zo gaat schijnen als de medaille van 100 gram goud die zij elk ontvangen hebben van ABOP-ondervoorzitter Joël 'Bordo' Martinus. De gulle gever zegt in gesprek aan Starnieuws dat hij trots is op de twee regeringsfunctionarissen en daarom besloten heeft hen een cadeau te geven. 

"Ik weet zeker dat de twee leiders Suriname vooruit gaan brengen", merkt Martinus op. "A gowtu fu a kondre kan tyari moro ontwikkeling," stelt de politicus. Hij vindt dat Suriname een eigen goudmijn kan neerzetten om meer te halen uit de natuurlijke hulpbronnen. "Na wan boskopu gi den tu leiders," laat 'Bordo' optekenen. 

De ABOP-ondervoorzitter zegt dat hij iets tastbaar wilde geven aan de twee leiders, omdat zij historie hebben geschreven. Beiden hebben hard gewerkt om te komen waar ze vandaag zijn. "Ik wil dat ze succes hebben en met de medaille toon ik aan dat ik geloof heb in Ronnie Brunswijk en Chan Santokhi. Zij zullen samen ervoor zorgen dat mensen het beter zullen hebben. 

Wat de waarde van de kostbare medaille is, wilde 'Bordo' niet kwijt. Het gaat bij hem om de betekenis erachter. Het goud is van eigen bodem. Santokhi zei dat het cadeau een teken is van dat er een gouden toekomst weggelegd is voor Suriname. Samen zal dat worden bereikt. Met het goud zal beleid gemaakt worden voor elke Surinamer, merkte de president op. 
Advertenties