Governor CBvS bevestigt aankomst cash geld
16 Jul, 06:27
foto
De langverwachte lading met cash geld is woensdag aangekomen bij de CBvS. De kluizen van de bank waren leeggeraakt waardoor de banken niet voorzien konden worden van cash geld. (Foto: De West)


Governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Maurice Roemer, bevestigt tegenover Starnieuws dat het cash geld woensdag is aangenomen. De levertijden van cash geld zijn betrekkelijk lang, voegt hij er aan toe. 

De CBvS zal volgens Roemer in goed overleg met de algemene banken het toenemende gebruik van chartaal geld aan de orde stellen. Hij zal ook de mogelijkheid bespreken dat er weer makkelijk bij de banken kan worden gestort. 

Er was de afgelopen weken een behoorlijke schaarste aan chartaal geld. Hierdoor konden diverse ATM's niet worden aangevuld, tot irritatie van velen. De boot die op 12 juli zou aankomen, was vertraagd. Verwacht werd dat de boot pas op 18 juli de haven zou aandoen, maar ze is toch iets eerder aangekomen. 

De banken promoten het giraal betalen, maar dit is lang niet overal mogelijk. Zeker buiten Paramaribo moet giraal zaken doen nog goed op gang komen.