Aangepaste parade duurt zo'n 30 minuten
15 Jul, 14:14
foto
Bij de generale repetitie van het defilé in verband met de inauguratie van de gekozen president Chan Santokhi...


De parade morgen in verband met de inauguratie van de gekozen president Chan Santokhi zal ongeveer een half uur duren. Bij de voorbereiding van het geheel is rekening gehouden met de Covid-19- voorzorgsmaatregelen die in acht moeten worden genomen. Zo zullen de eenheden van het Korps Politie Suriname en het Nationaal Leger worden vertegenwoordigd door hun respectieve vaandeldrager.

Het verkeer in de omgeving van het Onafhankelijkheidsplein was gisteren, dinsdag 14 juli, tussen 08.00 en 13.00 uur gesloten in verband met de generale repetitie van het defilé. Morgen, donderdag 16 juli, tijdens de inauguratie en het defilé zullen omliggende wegen weer zijn afgesloten. Naar alle waarschijnlijk zal er ook geen sprake zijn van een massa toeschouwers. Bij de inrichting is rekening gehouden met de social distance.

In verband met Covid-19-maatregelen zal er sprake zijn van een aangepaste parade. (Foto: Ranu Abhelakh)

Het gaat om de kruising: Henck Arronstraat en de Tourtonnelaan, Rooseveldkade/Kleine Waterstraat, de Miranda- /Lim A Postraat vanaf De Nationale Assemblee, Watermolenstraat/Lim A Postraat, Noorderkerk- / Lim A Postraat, Roseveltkade/Wulfinghstraat, Roseveltkade/Grote Combeweg en de Henck Arronstraat/ Grote Combéweg.