Brand verwoest gebouw verkiezingscommissie Guyana
14 Jul, 08:51
foto
Het gebouw van de verkiezingscommissie van Guyana in brand.


De problemen met de resultaten van de stembusgang in buurland Guyana houden niet op. Vanochtend is het kantoor van de Guyana Elections Commission (Gecom) in First Alley, Wismar Linden afgebrand. De politie vermoedt dat het gaat om brandstichting.

Het hoofdbureau van politie zei in een verklaring dat het incident zich net voor 02.00 uur voordeed. De vrouwelijke bewaker zei dat ze in de veiligheidshut aan de voorkant van het gebouw was toen ze achter het gebouw een explosie hoorde. Toen ze ging controleren zag ze twee mannen de weg ten westen van First Alley oprennen. Tegen die tijd stond de bovenste verdieping van het gebouw al in brand.

De bovenste verdieping is verbrand, terwijl het dak volledig is vernietigd. Het gebouw werd gehuurd door Gecom.

De autoriteiten in Guyana zijn er nog niet in geslaagd de resultaten van de op 2 maart gehouden algemene en regionale verkiezingen officieel te verklaren. Vorige week oordeelde het Caribisch Gerechtshof dat er bij de uitslag moest worden uitgegaan van de resultaten van de nationale hertelling die vorige maand is gehouden. Er is ook druk vanuit de Commenwealth, de VS, de OAS, de Caricom en de EU om met inachtneming van de democratische principes, de uitslag van de stembusgang bekend te maken. Volgens de nationale hertelling, waarbij Caricom-waarnemers aanwezig waren, heeft de oppositionele People's Progressive Party van oud-president Bharrat Jagdeo de verkiezingen gewonnen. President David Granger van de APNU+AFP weigert echter de macht af te staan.