Rukwinden veroorzaken grote schade in Nickerie
08 Jul, 20:38
foto
Een van de beschadigde woningen in de Oostelijke Polders.


14 families hebben schade ondervonden door rukwinden en fikse regenbuien die woensdag in de ochtend, tussen 06.00 en 07.00 uur ontstonden in Nickerie. Het gaat om Nieuw Nickerie, Oostelijke- en Westelijke Polders. Ook de tribune van het sportveld van Mulo 2 moest het ontgelden, een mast van een van de telecom providers in de Oostelijke Polders moest ook er aan geloven. 

Volgens adjunct hoofdbrandmeester Eric Kyte, is de eerste melding tegen 06.30 uur binnengekomen. De brandweer heeft assistentie verleend op zeker 5 plekken door dekzeilen te plaatsen zodat het ongerief tot het minimale kon worden teruggedrongen. 

Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe zegt aan Starnieuws dat de bestuursdienst bezig is de schade op te nemen. Morgen krijgt zij een overzicht van de schade die is aangericht zodat ze kan terugkoppelen met het NCCR. Op Zeedijk zijn er 5 boten omgeslagen met hun bemanning (10 personen). De mensen waren bezig hun netten uit te zetten toen de rukwinden begonnen. Ze zijn uit hun boot geslingerd maar andere collega's  hebben het opgemerkt waardoor zij door hun makkers geholpen zijn. Volgens dc Kurban-Baboe zijn twee boten zoekgeraakt met buitenboordmachines.