Eerste Nederlandse 'Covid'-team komt vandaag
03 Jul 2020, 12:33
foto


Een team van intensivisten, infectiologen, infectiepreventiedeskundigen en een microbiloog komen vandaag uit Nederland in Suriname aan. Het team zal ondersteuning bieden bij de Covid-zorg in het land. Jeroen Schouten, intensivist van het Radboudumc, is de coördinator van dit project.

De Vereniging van Medische Specialisten (VMS) in Suriname had Nederland verzocht om niet alleen middelen maar ook kennis te sturen in de strijd tegen het coronavirus. Het Nederlandse team heeft veel ervaring in eigen land opgedaan in zowel het opbouwen van Covid-units als het verlenen van Covid-zorg. Het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid heeft zich bij deze actie aangesloten en zorgt voor een luchtbrug, meldt de Stichting Su4Su in een persbericht.

De komende drie maanden zal er elke 2 tot 3 weken , een ervaren team uit verschillende ziekenhuizen in Nederland naar Suriname komen om te helpen waar nodig. De hulp is vrijwillig. Het is de bedoeling dat de Nederlandse artsen hun Surinaamse collega's ontlasten van de werkdruk die nu heel erg hoog is. Ze zullen vooral hun ervaring en protocollen delen en in kaart brengen wat we hier nodig hebben, zodat het team dat na deze groep komt de spullen dan kan meenemen.

De artsen hebben via hun werkgevers persoonlijke beschermingsmiddelen meegekregen voor eigen gebruik en voor donatie. Niet alleen zullen ze zeer voorzichtig, maar voor goed beschermd te werk gaan.
Advertenties

Wednesday 06 December
Tuesday 05 December
Monday 04 December