KLM-toestel met medische hulpgoederen Nederland geland
19 Jun 2020, 18:49
foto
De medische hulpgoederen gedoneerd door de Nederlandse overheid zijn vanmiddag aangekomen op de Johan Adolf Pengel luchthaven te Zanderij.


De Nederlandse overheid heeft een speciaal KLM-toestel met medische hulpgoederen gestuurd naar Suriname. De aanvragen zijn gedaan door de overheid, Medische Specialisten, ziekenhuizen, individuele artsen en medici verbonden aan Su4Su Covid-support Fonds. Het gaat om spullen die Suriname nu heel hard nodig heeft, zegt Hennah Draaibaar van Su4Su aan Starnieuws. Het KLM-toestel is vanmiddag aangekomen op de Johan Adolf Pengel luchthaven. 

Draaibaar merkt op dat de lijst van goederen helemaal afgestemd is op wat Suriname het hardst nodig heeft nu voor de komende weken. Er komen nog tien beademingsapparaten die via de Verenigde Staten van Amerika besteld zijn. Verder zullen ook 50.000 testen komen, die passen in de testapparaten die Suriname gebruikt. Dan kunnen veel meer personen worden getest en geïsoleerd indien zij positief bevonden worden. 

Nederland heeft zelf ondervonden hoe ontwrichtend Covid-19 kan zijn voor de economie. Draaibaar laat optekenen dat met deze hulp beoogd wordt dat de economie weer op gang kan komen en de gezondheid van mensen zo goed mogelijk wordt aangepakt. De infecties in Suriname vertonen een explosieve groei. In afstemming met de Nederlandse zaakgelastigde in Suriname, Jaap Frederiks, is besloten dat de coördinatie en distributie van de hulp via Su4Su plaatsvindt. Draaibaar deelt mee dat de distributie zal geschieden vanuit het kantoor van Da Vinci aan de Johannes Mungrastraat. 

De vrachtkosten van de medische spullen zijn betaald door de Nederlandse overheid, zegt Draaibaar. Zij voegt eraan toe dat de KLM ook een korting heeft gegeven. "Wij van Su4sur zijn heel blij met de donatie van Nederland. Er is hard gewerkt om alles te realiseren", zegt Draaibaar. De acties gaan verder onverkort door. In Nederland is Jörgen Raymann  bezig met de coördinatie van de hulpactie. Er zal in Nederland ook een telethon gehouden worden via NPO 1. 


Dozen met medische spullen aangekomen op Zanderij.

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April