Ramona van der Vloot eindigt 4e in haar serie
05 Jun 2011, 20:30
Ramona van der Vloot (borstnummer 181) gaat als 4e over de finish lijn tijdens de halve finales op de 200m sprint.

Het is Romana van der Vloot niet gelukt een finale plaats te behalen tijdens de Zuid-Amerikaanse atletiek kampioenschappen. In de tweede serie op de 200 meter sprint, eindigde zij op de 4e plaats met een tijd van 24,69. Deze tijd was net niet voldoende voor de finale aangezien in de eerste serie reeds de nummers 1 tot en met 5 onder haar tijd hadden gelopen. De winnaar van de 200 meter werd evenals op de 100 meter de Braziliaanse Ana Silva.

De Surinaamse Atletiek Bond zegt dat zaterdag temperaturen tussen de 8 en 10 graden gemeten werden. Het was dus totaal geen geschikte omstandigheid voor Ramona die gedurende dit seizoen continu heeft gelopen bij temperaturen tussen de 26 en 32 graden Celsius.

Er zijn 2 halve finales gelopen waarin elk zeven atleten participeerden. In de tweede halve finale eindigde op de 4e plaats. Naar de finale gingen acht atleten over, maar de vijfde atleet van de eerste halve finale had een snellere tijd gelopen, waardoor Ramona de finale nog net miste. De delegatie keert is dinsdagnacht in Suriname terug.