Rusland en Mathoera optimistisch over stemproces
25 May, 10:59
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland brengt in Jeugdcentrum zijn stem uit. Hij is ervan overtuigd dat de groene partij een goede beurt zal maken vandaag. (Foto: Leroy Troon)


Verschillende politieke leiders hebben extra aandacht bij het brengen van hun stem. NPS-voorzitter Gregory Rusland, die gestemd heeft bij het Jeugdcentrum, zegt aan Starnieuws dat de komende vijf jaren nieuwe leiders het land zullen overnemen. Hij is lijsttrekker van de groene partij in Paramaribo. Krishna Mathoera, lijsttrekker van de VHP in kiesdistrict 1, ziet een overwinning van de oranjepartij. 

Rusland merkt op dat vandaag een einde komt aan een funest beleid. De Surinamer heeft de gelegenheid om een oordeel te vellen over het beleid. Hij merkt op dat de NPS is gegroeid en dat geven vriend en vijand toe. Ook opiniepeilingen hebben uitgewezen dat de oppositiepartijen er goed voor staan. De NPS verwacht er een goede balans komt in de nieuwe regering, waar de NPS een belangrijke stem in zal hebben. 

Mathoera constateert dat er een gezellige drukte heerst bij verschillende stembureaus. Zij is blij dat mensen gaan stemmen. Het volk is volgens haar er bewust van dat er een verandering moet komen. De VHP-topper roept de kiesgerechtigden op om niet thuis te blijven. Zij is optimistisch over het resultaat van de verkiezingen later op de avond.
 

Krishna Mathoera heeft haar stem uitgebracht te OS Tammenga. (Foto: Ranu Abhelakh)


Sunday 05 July
Saturday 04 July
Friday 03 July