Pakistan: Airbus met zo'n 100 inzittenden neergestort
22 May, 10:19
foto
Reddingswerkers verzamelen zich bij de plek waar een passagierstoestel in een woonwijk is neergestort nabij een luchthaven in Karachi, Pakistan. (Foto: Reuters)


Een vliegtuig van Pakistan International Airlines (PIA) is neergestort in Karachi tijdens een vlucht vanuit Lahore. Vlucht PK8303, die ongeveer 91 passagiers en acht bemanningsleden vervoerde, vloog van Lahore naar Jinnah International Airport, één van de drukste van Pakistan.

Foto's toonden een scène van verwoesting in de woonwijk Model Colony. Hulpdiensten zijn gearriveerd. Er is tot dusver geen bevestiging van slachtoffers, maar er wordt gevreesd voor veel doden, zeggen luchtvaartfunctionarissen.

Het vliegtuig, een Airbus A320, stond op het punt te landen toen het neerstortte in de buurt van Model Colony, een wijk van Karachi, ongeveer 3,2 km ten noordoosten van de internationale luchthaven van Jinnah. Een woordvoerder van PIA zei dat het vliegtuig net na 14.30 uur lokale tijd het contact met de luchtverkeersleiding had verloren.

Het Pakistaanse leger zei dat quick response soldaten de crashplaats hadden bereikt om te helpen bij de reddingsacties. Tv-beelden lieten de reddingsploeg zien die door het puin aan het kammen was dat door de straten van Model Colony was verspreid. Verschillende huizen in de woonwijk zijn verwoest.

De eerste minister van Sindh, de provincie waar het vliegtuig is neergestort, heeft een noodsituatie uitgeroepen voor alle ziekenhuizen in Karachi. De oorzaak van de crash moet nog worden bevestigd. PIA-directeur Air Vice Marshal Arshad Malik zei dat de piloot de verkeersleiding had verteld dat het vliegtuig "technische problemen" had. De Pakistaanse premier Imran Khan zei dat hij "geschokt en bedroefd" was door de crash. Hij beloofde een onmiddellijk onderzoek.

De crash komt slechts enkele dagen nadat het land begon met het toestaan ​​van commerciële vluchten na een afsluiting door het coronavirus. Pakistanen in het hele land bereiden zich voor om het einde van de Ramadan te vieren, en velen reizen terug naar hun huizen in steden en dorpen.

Hulpwerkers dragen een slachtoffer van de plek waar een passagierstoestel in een woonwijk is neergestort. Het toestel crashte net voor de landing op een luchthaven in Karachi, Pakistan. (Foto: Reuters)

Pakistan heeft een getekend luchtvaartveiligheidsrecord, waaronder een aantal vliegtuigcrashes. In 2010 stortte een vliegtuig van de particuliere luchtvaartmaatschappij Airblue neer in de buurt van Islamabad, waarbij alle 152 mensen aan boord omkwamen - de dodelijkste luchtramp in de Pakistaanse geschiedenis.

In 2012 stortte een Boeing 737-200, geëxploiteerd door de Pakistaanse Bhoja Air, bij slecht weer neer bij zijn nadering om in Rawalpindi te landen, waarbij alle 121 passagiers en zes bemanningsleden omkwamen.

En in 2016 vatte een vliegtuig van Pakistan International Airlines vuur tijdens zijn reis van het noorden van Pakistan naar Islamabad, waarbij 47 mensen omkwamen.
Advertenties

Wednesday 23 September
Tuesday 22 September
Monday 21 September