Politie-bericht over dodelijke schietpartij Commewijne
18 May 2020, 15:49
foto


De Cubaan Leosbel Izquierdo Noriego (28), die betrokken is geweest bij een schietincident in het district Commewijne, is op zondagavond door de opgelopen verwondingen ter plekke overleden. Een kogel raakte de man in zijn borststreek en hij viel dood neer. De 32-jarige Cubaanse vrouw M.F., die dichtbij het slachtoffer stond, liep een schotverwonding op aan haar linker bovenarm. Dit meldt de politie Public Relations. 

Uit het voorlopige politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat het slachtoffer met anderen zat te borrelen bij een Cars Center na een optocht van een politieke partij. Op een gegeven moment ontstond er een woordenwisseling tussen Leosbel Izquierdo Noriego en de 25-jarige vrouw Charisma B. Zij liep vervolgens naar haar vriend die op straat stond en vertelde hem waarschijnlijk dat zij in een woordenwisseling was geraakt met de man.

De vriend van Charisma B., stapte naar Leosbel Izquierdo Noriego toe om hem rekenschap te vragen. De confrontatie tussen deze twee mannen liep zodanig uit de hand dat de vriend een vuistvuurwapen te voorschijn haalde waarmee hij enkele schoten loste. Nadat de schoten gevallen waren renden Charisma B. en haar vriend weg van de locatie om kort daarop een autobestuurder, die over de Oost-Westverbinding kwam aangereden, tot stoppen te dwingen waarna zij onder bedreiging met het vuurwapen in de auto stapten en de bestuurder opdracht gegeven om met hen weg te rijden.

Verschillende politie eenheden reageerden op het gebeurde en kwamen erachter in welk voertuig Charisma B. en haar vriend zich bevonden. Toen zij door hadden dat de politie hun achterna kwam dwongen zij de autobestuurder om het voertuig voor een houtzagerij te stoppen. De vrouw en haar vriend sprongen uit het voertuig en renden het terrein van de houtzagerij op.

De politieambtenaren renden het terrein op en kwamen daarbij te staan tegenover de eigenaar van de houtzagerij, die een gaspistool in zijn hand had. Er ontstond een misverstand tussen de politieambtenaren en de eigenaar van de houtzagerij omdat de politie dacht dat hij de schutter was. Het gevolg was dat de eigenaar van de houtzagerij in zijn linker onderbeen is geschoten door de politie.

In de directe omgeving van de houtzagerij eigenaar trof de politie een vuistvuurwapen met drie scherpe patronen aan. Het vermoeden bestaat dat dit wapen door de vriend van Charisma B. op het terrein was weggegooid tijdens hun vlucht. Behalve dat gaspistool is ook het vuistvuurwapen door de politie in beslag genomen.

Het is de politie gelukt om Charisma B. aan te houden maar haar vriend wist te ontkomen. De vrouw bleek 12 XTC tabletten in haar bezit te hebben. Zij is inmiddels in verzekering gesteld ter zake overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Charisma, B. heeft de Nederlandse nationaliteit. Zij maakt gebruik van haar zwijgrecht in zoverre dat zij zelf niet bereid is de naam van haar vriend prijs te geven aan de politie.

Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood vast van Leosbel Izquierdo Noriego. Zijn lijk is in opdracht van het Openbaar Ministerie, ter obductie, in beslag genomen. De gewonde Cubaanse vrouw en de eigenaar van de houtzagerij zijn medisch behandeld en verkeren buiten levensgevaar.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April