Elias bij installatie bestuur: Streekziekenhuis Atjoni belangrijk
10 May 2020, 12:22
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft vrijdag het bestuur van stichting Streekziekenhuis Atjoni geïnstalleerd. (Foto: NII)


Rick Kromodihardjo is benoemd tot voorzitter van stichting Streekziekenhuis Atjoni. Dit ziekenhuis moet volgens minister Antoine Elias kwalitatief goede, betaalbare tweedelijns- en eventueel derdelijnszorg in het Boven Suriname gebied en omgeving, waarborgen. Het bestuur is vrijdag geïnstalleerd te rekenen van 24 maart 2020 voor een zittingsperiode van drie jaar en bestaat uit verder uit: Anushka Gopalrai, Malvin Hunker, Edwin Noordzee en Jenny Misiekaba.

Minister Elias benadrukte dat het bestuur veel werk te verzetten heeft. “Het wordt een zeer belangrijk ziekenhuis met de hub voor het achterland”. Elias deelde het bestuur alvast mee dat er door de regering twee ambulances en twee ambulanceboten besteld zijn voor het ziekenhuis. Hij stelde voor dat eerst de plaatselijke bewoners in de gelegenheid bij de werving en selectie van personeel voor het ziekenhuis.

Kromodihardjo gaf aan dat het bestuur pionierswerk zal moeten verrichten, omdat ook het directieteam nog gevormd dient te worden. Hij vindt dat met de diverse specialiteiten die de leden van het bestuur bezitten, het werk gedaan zal worden. “Gezondheidszorg wordt tot in het verre achterland gebracht. De mensen in het achterland die hebben evenveel recht op gezondheidszorg als iemand die in Paramaribo woont”, zei Kromodihardjo. Het is de bedoeling dat er ook basis specialismen in Atjoni gevestigd zullen worden, waardoor de bewoners in hun eigen woonomgeving behandeld kunnen worden en families van patiënten worden bespaard van reis- en verblijfkosten, die zij zouden bekostigen als zij van het binnenland naar de stad zouden af reizen. 

Het Mungra Medisch Centrum (MMC) heeft de opstart van het Streekziekenhuis Atjoni gedaan. Zorida Mohamed, directeur van het MMC, zei dat het een eer is geweest de opstart te mogen doen voor dit project en bedankte de minister voor het vertrouwen. Het ziekenhuis is bereid nog hulp te verlenen waar nodig.

Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April