Brunswijk waarschuwt Haïtianen; NDP moet weg
10 May 2020, 06:31
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk roept op om deze regering weg te stemmen. Hij waarschuwt Haïtianen die in ressort Moengo Tapu zullen stemmen op basis van fraude. (Beeld: Apintie TV)


Haïtianen die van plan zijn in ressort Moengo Tapu te komen stemmen, zijn gewaarschuwd door ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk. Als ze durven daar te komen zullen ze met de stok worden geslagen, zei de politicus zaterdag tijdens de online massameeting van de geel-zwarte partij die via de studio van Apintie TV werd uitgezonden. Brunswijk heeft er moeite mee dat er nog een stembureau zal worden opgezet te Adjoema Kondre, terwijl al die tijd op Moengo Tapu werd gestemd. 

Nu zijn er zelfs minder kiezers en twee van de negen ressortraadszetels die er waren voor Moengo Tapu zijn weggehaald. De oproepkaarten van Moengo Tapu werden al verdeeld, maar toch is besloten nieuwe te drukken omdat er een stembureau bijkomt. "Ik begin jullie te waarschuwen", zei Brunswijk doelend op dat mogelijk Haïtianen ingezet zullen worden om te stemmen.  

Brunswijk accepteert de uitleg van districtscommissaris Freddy Daniël niet dat het gaat om Covid-19 maatregelen. Het stembureau van Moengo Tapu is midden in het dorp, waardoor er volgens hem moeilijk is om afstand te houden. Brunswijk vertrouwt het zaakje duidelijk niet. Volgens hem wordt er gefraudeerd. In Marowijne heeft ABOP twee zetels. Volgens Brunswijk zal hij deze keer alle drie zetels halen. "Was den tya Haïtiaan kon, we nak den drie". 

Op 25 mei zal de NDP volgens Brunswijk massaal worden weggestemd. "Wi o puru masra Bouta. W'o puru NDP", zei Brunswijk. Hij gaf aan dat Suriname anders Venezuela wordt. "Mek wan nyun regering kon". Deze regering moet naar huis van de ABOP-voorzitter. 
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April
Monday 15 April