Ondernemer Doerga heft hongerstaking op
02 Apr 2010, 00:30
foto


Doerga Sewing Center verrijst opnieuw in een gehuurd pand aan de Hernhutterstraat. “Ik heb veel positieve ondersteuning gekregen en op aandringen van mijn advocaat Jennifer van Dijk-Silos, hef ik de hongerstaking nu op. Ik heb mijn krachten nodig om de zaak opnieuw op te starten”, zegt Paul Doerga aan Starnieuws. Hij biedt iedereen zijn verontschuldigingen aan voor de “harde en beschuldigende woorden. Ik was de wanhoop nabij en was totaal uit mijn doen. Het miljoenen bedrijf dat we met bloed, zweet en tranen hebben opgebouwd, is in enkele minuten vernietigd. Dan draai je door. Maar ik wilde de rechterlijke macht niet beschuldigen”, zegt Doerga.

Hij en zijn vrouw Sharita Dwarka blijven erbij dat hen onrecht is aangedaan en de wijze van ontruiming vinden ze mensonterend en inhumaan. “Zo ga je niet met elkaar om, ook al sta je juridisch in je recht. We hadden de tijd moeten krijgen om onze spullen zonder beschadiging te ontruimen. We hebben nog steeds het vonnis niet. Mijn advocaat heeft het niet maar de tegenpartij wel en heeft ons zoveel schade berokkend”, zegt Doerga. Hij hoopt dat het recht alsnog zal zegevieren. “Wat gebeurd is, willen we achter ons laten en weer kracht opbouwen om verder te kunnen. We hebben verantwoordelijkheid voor ons gezin en zoveel werknemers”, aldus Doerga.

Op de vraag welke les hij geleerd heeft, hoeft Doerga nog geen honderdste seconde na te denken. “Nooit meer in handen vallen van een geldschieter. Ik wil iedereen uit de grond van mijn hart waarschuwen om niet te luisteren naar zoet gepraat van geldschieters. Ze beloven je de hemel op aarde en als ze je eenmaal in hun macht hebben, word je kapot gemaakt”, betoogt Doerga. Op de vraag hoe hij als weldenkende ondernemer in zo iets terechtgekomen is, legt hij uit dat bij de bank ruim een miljoen SRD schuld is op het vijf verdiepingen tellend pand aan de Fred Derbystraat. “We moesten de bank betalen omdat onze schuld flink opgelopen was. We dreigden op de veiling te belanden en wij wilden niet in de krant komen. Ten einde raad zijn we naar een geldschieter gegaan en we hebben SRD 80.000 geleend om de bank te kunnen betalen”, legt de ondernemer uit.

Er is een overeenkomst gemaakt, waarbij het pand voor 80.000 verkocht werd. Dit moest worden vastgelegd omdat de geldschieter anders de schuld niet zou betalen. De geldschieter stortte het bedrag op de bank. “Afgesproken was dat hij de schuld die nog ruim SRD 800.000 was, zou aflossen. Dat heeft hij nooit gedaan. De bank stelde ons aansprakelijk voor de schuld en wij moesten het verder aflossen. Toen we de geldschieter konden betalen, wilde hij dat geld niet, want hij vond dat pand aan hem is verkocht, terwijl we nooit een overdrachtsverklaring hebben getekend”, aldus Doerga.

De geldschieter wist het pand op zijn naam te krijgen, zonder een overdrachtsverklaring. De schuld bij de bank, die op naam staat van Doerga en zijn vrouw, moet nog steeds worden afgelost. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze kwestie bij de rechtbank goed zal komen, want dit is onrecht. We hebben genoeg geleden en geloven in de Almachtige die ons bijstaat”, zegt Doerga. “Ja, we beginnen opnieuw, we hebben veel geleerd”, valt zijn vrouw hem bij.

Bijschrift:
Ondernemer Paul Doerga en zijn zoon Peter in de opslagplaats in een hangmat. Hij heeft sinds de ontruiming dinsdag hier in een hangmat gebivakkeerd, midden tussen zijn naaimachines.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May