NDP staat vierkant achter Hoefdraad; oproep achterban
29 Apr 2020, 16:17
foto


Alle rechtgeaarde NDP-ers en sympathisanten worden opgeroepen zich in deze uitdagende periode massaal te scharen achter de regering, en in het bijzonder, minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. De laatste politiek gekleurde aanval op de regering (lees: de NDP) om deze NDP-minister te criminaliseren en te veroordelen, moet resoluut worden afgestraft!  Dit zegt de NDP in een verklaring. De kans is volgens de NDP groot dat De Nationale Assemblee niet ingaat op het verzoek van de procureur-generaal om de minister in diskrediet te brengen. Het strafdossier is volgens de partij misleidend. Door de minister aan de vooravond van de crisis en de aankomende verkiezingen te criminaliseren, is het scenario erop gericht de regering/NDP het regeren in de laatste maand onmogelijk te maken, en haar zodoende op 25 mei aanstaande naar huis te sturen. 

Minister Hoefdraad heeft de regering van meet af aan met raad en daad bijgestaan. In goede en gunstige tijden. Hij heeft bij de onverwachtse financiële crisis in 2015/2016 zonder aarzelen zijn internationaal netwerk ingeschakeld om Suriname boven water te houden. De bewindsman heeft op aangeven van de president ervoor gezorgd dat het sociaal akkoord van de NDP zoveel als mogelijk is uitgevoerd, en daarnaast duurzame kapitaalsinvesteringen in wegenbouw, huisvesting, mijnbouw, energie, gezondheidszorg en landbouw onverkort zijn voortgezet. Daarnaast is de Afobaka-dam in staatshanden gekomen, hetgeen een boost zal geven aan de economische ontwikkeling van het land. De leningen zijn ondertekend met gerenommeerde internationale organisaties en de besteding gebeurt op een verantwoorde en transparante manier. Er is een verantwoordelijk en professioneel team van experts dat ervoor zorgt dat de leningen die worden ondertekend in overeenstemming zijn met de wet en internationale best practices. Er mag geen twijfel over bestaan dat deze economische hervormingen en ontwikkelingsinvesteringen de basis leggen voor een welvarender Suriname.

Geen persoonlijk gewin
Minister Hoefdraad heeft te allen tijde de grondbeginselen van de partij in acht genomen en ervoor gezorgd dat de NDP haar beloften aan het Surinaamse volk, ook onder de meest moeilijke omstandigheden, nakomt. Vermeldenswaard is ook dat de minister geen enkele economische maatregel heeft gepleegd in eigen belang of financiële middelen van de staat heeft ontvangen of aangewend ten eigen bate. Alles is gedaan in belang van de staat Suriname, en niet om persoonlijk gewin.

De recente politieke aanval om de minister door tussenkomst van het parlement op te sluiten, moet daarom resoluut worden afgestraft. Het dossier aangeboden aan het parlement, zit vol misleidende verbanden en overhaaste conclusies. De kans is groot dat De Nationale Assemblee niet ingaat op het verzoek van de procureur-generaal om de minister in staat van beschuldiging te stellen. Niet uit politieke overwegingen, maar omdat nu reeds blijkt dat het Openbaar Ministerie met hagel schiet wanneer het gaat om de tenlasteleggingen. De daarin genoemde strafbare feiten worden een voor een ontzenuwd. 

Misleidende strafdossier
In het dossier dat naar het parlement is gestuurd, staat een opsomming van 11 strafbare feiten. De meeste punten zullen terstond vervallen, omdat artikel 21 van de Bankwet niet van toepassing is op de Minister van Financiën. Diverse feiten waarvan de minister wordt verdacht, zijn gebaseerd op uitlokking. Van uitlokking kan echter geen sprake zijn. De wet is daarover duidelijk. Het geeft precies aan wat de Centrale Bank governor mag en kan doen. Indien de governor een “opdracht” zou krijgen die niet strookt met de wet, geeft hij dat terstond aan. Dat de Financiënminister wordt verdacht van uitlokking, versterkt het vermoeden dat de pg niet bezig is met waarheidsvinding, maar zijn pijlen uitsluitend heeft gericht op het criminaliseren en verdacht maken van de bewindsman.

Massaal afwijzen
De partij doet een beroep op het parlement om voorbij te gaan aan het verzoek van de pg en de minister van Financiën zijn ambt voort te laten zetten. Het moment waarop dit plaatsvindt is ook zeer ongunstig, omdat op dit moment alle zeilen worden bijgezet Suriname te besparen van een ongekende gezondheids- en economische crisis. Het noodfonds waar specifieke groepen in de samenleving naar uitkijken, zal deze week ten uitvoer worden gebracht onder aanvoering van minister Gillmore Hoefdraad. De bewindsman zal wederom – en meer dan ooit – gebruikmaken van zijn internationaal financieel netwerk om Suriname door deze moeilijke periode heen te loodsen. Door hem aan de vooravond van de crisis en de aankomende verkiezingen te criminaliseren, is het scenario erop gericht de regering/NDP regeren in de laatste maand onmogelijk te maken, en haar zodoende op 25 mei aanstaande naar huis te sturen. 

Wij NDP-ers zullen dit massaal afstraffen door als 1 man te staan achter het parlement dat zich binnenkort moet uitspreken over deze case. In het verlengde daarvan gaan wij Suriname op 25 mei massaal PAARS kleuren en de kracht en eenheid van onze partij tonen. A bun wroko mus go doro. Gado na wi fesi man!, stelt de NDP in haar verklaring. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April