President spreekt politieke partijen over Covid-19 en verkiezingen
26 Apr 2020, 06:43
foto


President Desi Bouterse heeft diverse politieke partijen maandag uitgenodigd voor een onderhoud in de Congreshal. Het onderwerp is Covid-19 en de verkiezingen. Het Anti-Fraude Platform Verkiezingen 2020 (een samenwerking van oppositionele politieke partijen) heeft een brief geschreven naar de president met verschillende voorstellen over de verkiezingen met het oog op Covid-19. 

Het Anti-Fraude Platform stelt voor de samenscholingsbeperking op te voeren naar 100 personen per activiteit. Ook wordt er gepleit voor elektronische bewaking en beveiliging en/of extra personeel per stembureau in te zetten om de stembusgang conform het WHO Covid-19 protocol te monitoren. Om de logistieke organisatie voor de distributie van de Covid-19 PPE te stoomlijnen, kan een beroep worden gedaan op de politieke partijen, die deelnemen aan de verkiezingen. 

Aan de president stelt het Anti-Fraude Platform zich samen met zijn Covid-19 team beschikbaar voor de organisatie van veilige verkiezingen op 25 mei. In het Platform nemen deel: VHP, NPS, PL, ABOP, DOE, PALU, DA'91, DNL, Strei!, PRO, A20 en SPA. Het Platform staat onder leiding van Asiskumar Gajadien. Monique Essed-Fernandes is secretaris. 

In een tweede brief wijst het Platform de president er op wettelijke regelingen nageleefd moeten worden bij behandeling van beroepschriften. In een bekendmaking vanuit de directeur van het Kabinet van de President wordt meegedeeld dat de uiterlijke beslissing in plaats van 28 april verschoven wordt naar 4 mei. Dit is volgens het Platform in strijd met de Kiesregeling. Er wordt een beroep op de president gedaan om de geldende wettelijke regelingen in acht te nemen. 
Advertenties