Dc Para trekt 4 vergunningen verkoop alcohol in
26 Mar, 07:15
foto
Medewerkers van de bestuursdienst in Para in gesprek met een winkelier. Vergunningen om alcohol te verkopen, zijn ingetrokken. (Foto: BIC Para)


Districtscommissaris van Para, Armand Jurel, heeft vier vergunningen voor de verkoop van gedistilleerd in fabrieksverpakking ingetrokken. Deze winkels mogen geen alcohol meer verkopen, ook niet in fabrieksverpakking. De vergunningen zijn ingetrokken op basis van klachten geuit door dorpsbesturen en omwonenden. 

Koppige medeburgers geven geen gehoor aan het samenscholingsverbod, dat de strijd moet aanbinden tegen het coronavirus. Ondanks het verboden is, om zich voor de winkels op te houden met alcoholhoudende dranken, verkeren mensen soms in kennelijke staat van dronkenschap en zijn tot last van anderen, meldt het Burger Informatiecentrum Para. 

Naast het intrekken van de vergunningen voor de verkoop van gedistilleerd in fabrieksverpakking, is ook beslag gelegd op de uitgestalde dranken. Deze zijn in dozen verpakt en verzegeld achtergelaten in de opslagmagazijnen van de winkeliers. 
Jurel heeft afspraken met de politie om extra surveillance uit te voeren. Tegen mensen die zich voor de winkels ophouden, zal terstond worden opgetreden. De districtscommissaris adviseert de gemeenschap, om vanwege het gevaar van besmetting, liever thuis te blijven. 


Wednesday 12 August
Tuesday 11 August