Alternatief zoeken voor persconferentie Covid-19
25 Mar, 15:46
foto


De regering heeft het in deze periode zwaar te verduren met het beheersen van het Coronavirus. Er wordt met man en macht gewerkt aan het in place brengen van alle zaken en verschillende maatregelen worden doorgevoerd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Een van deze maatregelen is de zogenaamde social distancing. Ook wordt het verzoek gedaan aan eenieder niet op straat te gaan en thuis te blijven. 

Dagelijks worden de ontwikkelingen doorgecommuniceerd met de pers in een persconferentie, waarbij alle belangrijke actoren een statement uitgeven. Dit is zeker prijzenswaardig en de gemeenschap wordt goed geïnformeerd. De manier echter waarop dit plaatsvindt, draagt zoveel risico dat ik het verzoek wil doen aan de regering om hier onmiddellijk mee te stoppen. Alle key-personen komen dagelijks bij elkaar in een kleine ruimte. 

Ze praten aan dezelfde microfoon. Ze lopen langs elkaar en de pers heen en het is duidelijk te zien dat ze niet altijd 1.5 m afstand houden. Dit is een ronduit gevaarlijke situatie. Als deze groep Surinamers besmet raakt en komt uit te vallen hebben wij een groot probleem. Zij zijn de kern van de bestrijding van het Coronavirus. 

De informatiestroom naar de gemeenschap is zeker nodig, maar er zou naar een ander alternatief gezocht moeten worden. Het dagelijks samenbrengen van het gehele coördinatieteam in één ruimte is te riskant, we weten allemaal hoe extreem besmettelijk dit virus is.

Waheeda Rahman
Een bezorgde burger

Wednesday 12 August
Tuesday 11 August