Ontevreden gezichten in VHP na bekendmaking kandidaten
18 Mar 2020, 02:07
foto


Een deel van de VHP'ers is niet tevreden over de voorlopige kandidatenlijst. Dinsdag konden de partijleden de lijsten zoals ingediend door het hoofdbestuur, inzien. Sommigen, zoals Patricia Lachman, hebben hun teleurstelling publiekelijk geuit. VHP-hoofdbestuurslid Mahinder Jogi om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat ook hij ontevreden is. Hij vindt dat hij lijsttrekker moest worden in Saramacca. Nu is hij op de derde plek geplaatst. Zijn misnoegen heeft hij kenbaar gemaakt tijdens een hoofdbestuursvergadering en ook apart aan voorzitter Chan Santokhi. 

Jogi voert aan dat mensen die hard gewerkt hebben en zich ingezet hebben, lijsttrekker zijn geworden of op een verkiesbare plek prijken. "Waarom wordt de lijn niet doorgetrokken?" stelt Jogi. Op 29 maart wordt het partijcongres gehouden. Dan zal het hoofdbestuur het mandaat vragen om nog wat verschuivingen aan te brengen op de lijst. Jogi verwacht dat zaken rechtgezet zullen worden. "Ik heb geloof erin dat het goed komt. De stem van de voorzitter heeft veel invloed. Aan mij is er gezegd, werk hard en dat heb ik gedaan. Mijn achterban gaat er ook van uit dat ik op de eerste plek zou staan," zegt Jogi. Hij is ervan overtuigd dat dit gecorrigeerd zal worden. Partijleden die ontevreden zijn, raadt hij aan om dit persoonlijk te bespreken met de partijleiding. Hij vindt het een goede zaak dat de partij transparant is en iedereen inzage had in de lijsten, waardoor mensen hun mening kenbaar kunnen maken.  

De VHP stelt dat de lijsten pas definitief worden na goedkeuring door het partijcongres, dat het hoogste orgaan is. Ruim 150 personen hadden gesolliciteerd naar een plek op de DNA-lijst en bijkans 1.500 personen voor een DR- of RR-plaats. 
“De samenstelling van de lijsten is gedaan via  een transparant proces, met open procedures en met checks and balances, zodat de gehele partij betrokken is. Deze openheid is een kenmerk van de nieuwe VHP. Het is ook het signaal dat we geven aan de samenleving hoe deze nieuwe VHP in de toekomst wil bouwen aan ons land. Niet via achterkamertjes, maar door open te zijn en iedereen te betrekken, conform de regels”, stelt Santokhi. In het selectieproces waren enkele criteria leidend, zoals integriteit en kundigheid. Ook is gekeken naar de voorbeeldfunctie die personen vervullen en goede balans van personen en communicatieve vaardigheden. 

De kandidatenlijsten voor DNA, zoals ingediend door het hoofdbestuur:
Paramaribo: 1. Krishna Mathoera, 2. Dew Sharman, 3. Cedric van Samson, 4. Kishan Ramsukul, 5. Cheryl Dijskteel, 6. Ryan Nanan, 7. Rui Wang, 8. Grachella Sluisdom, 9. Ronny Aloema, 10. Harold Pultoo, 11. Sham Binda, 12. Alven Roosveld, 13. Thalicia Atmodimedjo, 14. Varsha Ramratan, 15 Reshma Kuldipsing, 16. Rumi Knoppel, 17. Ganeshkoemar Kandhai. 

Wanica: 1. Chan Santokhi, 2. Asiskumar Gajadin, 3. Reshma Mangre, 4. Shiraz Boedhoe, 5. Sidik Moertabat, 6. Henk Aviankoi, 7. Bholanath Narain. 

Nickerie: 1. Harriet Ramdin, 2. Krishnedath Chatta, 3. Soebhkaram Soeniel Parmesar, 4. Fadia Madhar, 5. Stephen Madsaleh. 

Commewijne: 1. Roy Mohan, 2. Soeryani Mingoen, 3. Mohamedsafiek Radjab, 4. Mark Lall. 
Sipaliwini: 1. Olfie Gazon, 2. Harriet Lugard, 3. Foalet King, 4. Javinde Evert. 
Saramacca: 1. Roependra Mahabier, 2. Nathalie Amatmohamed, 3. Mahinder Jogi. 
Para: 1. Ronald Gambier, 2. Alejandro Karwafodi, 3. Soeshma Bahadoer. 
Marowijne: 1. Daniel Prika, 2. John Patrick van Genderen, 3. Rosinah van Brussel-Tomopawiro. 
Brokopondo: 1. Shivany Aside, 2. Jozef Tooy. 
Coronie: 1. MerlienTrustfull, 2. Cliffy Kartowitono. 
Advertenties