Kapitein van schip negatief getest op Covid-19 
25 Feb 2020, 23:06
foto


Een kapitein van een schip kwam dinsdag met hoesten en koorts binnen. Hij is negatief getest op COVID-19. Volksgezondheid kreeg een melding vanuit de Spoedeisende Hulp van een vermoedelijk geval van besmetting met het COVID-19. Bij ondervraging bleek dat de man recent in Italië was geweest, waarna hij via meerdere landen dinsdagmorgen in Suriname was aangekomen. Daar er in Italië in de afgelopen dagen een stijgende trend van COVID-19 is, werd de man gekenmerkt als een person of interest. Hij werd geïsoleerd volgens het protocol en er werden testen ingezet. Het testresultaat van de PCR is negatief op COVID-19, meldt het ministerie. 

De rest van de bemanning was nog aan boord en is voorlopig in quarantaine geplaatst in afwachting op het resultaat. Het Quick Response Team heeft volgens protocol de bemanning en alle anderen met wie de kapitein in contact was geweest, gescreend. Het gezondheidscertificaat van de bemanningsleden van het schip, welke ingevuld wordt door de kapitein gaf aan dat er geen zieken aan boord waren. Echter, bleek dit dus niet het geval te zijn. Gelukkigerwijs zijn de instanties in Suriname alert geweest om dit te onderscheppen.

Het testresultaat van de PCR was negatief op COVID 19, en in overleg met de medische specialisten, werd aangegeven dat de isolatie niet meer vereist was. De bewuste persoon mocht weer terug naar het schip en de voorlopige quarantaine maatregelen werden opgeheven.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft de stappen van de Standaard Operations Procedures gevolgd en wil de gemeenschap mededelen dat wij alert blijven en de globale ontwikkelingen rondom COVID 19 nauwlettend in de gaten houden. Aan alle instanties en personen die te maken hebben met reizigers, wordt gevraagd alert te blijven en bij twijfel melding te doen aan het BOG via hotline 178. Aan de gemeenschap wordt nogmaals gevraagd, om de instructies en informatie vanuit het Ministerie en de gezondheidsinstellingen op te volgen. 

Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April