Negeren stoplicht wordt bromfietser fataal
18 Feb, 08:33
foto


Nachifio Kluis is zondagochtend overleden aan de verwondingen die hij had opgelopen bij een aanrijding op de hoek van de Jaggernath en de Coesewijnestraat. De 19-jarige Kluis bestuurde een bromfiets. De aanrijding vond plaats tussen hem en een autobestuurder. Kluis werd met zware lichamelijke letsels vervoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij kort na aankomst de geest gaf.

Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de bromfietser reed over de Coesewijnestraat gaande in de richting van de Gladiolenstraat, terwijl de autobestuurder over de Jaggernath Lachmonstraat reed. De auto kwam vanuit de richting van de Floralaan. Op de kruising Jaggernath Lachmonstraat/Coesewijnestraat kwamen beide voertuigen in botsing met elkaar in de avond van zaterdag op zondag.

Uit camerabeelden van het Command Center is volgens de afdeling Public Relations van de politie duidelijk te zien dat het verkeerslicht in de rijrichting van de autobestuurder op groen stond. Hij mocht dus doorrijden. Waar de bromfietser stond, was het verkeerslicht op rood. De politie concludeert dat de negentienjarige het rode licht heeft genegeerd. Het aantal verkeersdoden voor dit jaar komt met de dood van Kluis op acht.

Thursday 02 April
Wednesday 01 April
Tuesday 31 March