Organisatie: Duidelijk signaal gegeven aan regering
17 Feb, 13:28
foto
Mensen op het Onafhankelijkheidsplein om hun misnoegen te uiten over het beleid van de regering. (Foto: Raoul Lith)


De vele sprekers op het Onafhankelijkheidsplein en het publiek hebben vandaag duidelijk aangegeven dat 'a sari'. Het kan zo niet verder. Het land is verarmd en het volk is in een diep dal gestort. De regering moet worden weggestemd en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën wordt ook verantwoordelijk gesteld voor het debacle bij de Centrale Bank van Suriname. Rond elf uur was het aardig druk op het Onafhankelijkheidsplein, maar niet vol. Een deel van de mensen stond onder de bomen in de schaduw. Critici menen dat de opkomst niet groot was, gezien de ruim 180 organisaties die meegedaan hebben. 

De organisatie onder leiding van Stephano Biervliet is tevreden. Aangegeven wordt dat mensen niet massaal met bussen naar het Onafhankelijkheidsplein zijn gebracht. Een aantal bussen heeft wel mensen vervoerd naar de manifestatie. Belangrijk is voor de organisatie dat een duidelijk signaal is gegeven aan de regering. Het gezelschap was bijzonder divers. Ook kleinere bedrijven hebben meegedaan om ook hun steentje bij te dragen en hun ontevredenheid te tonen met de gang van zaken. 

Scholieren hebben ook meegedaan aan de protestactie. (Foto: René Gompers)

De meeste sprekers hebben aangegeven dat het wanbeleid van de regering moet stoppen. Er is flink geklaagd over de dure prijzen in de winkels door de koers die de lucht in is gegaan. Uit de medische sector werd aangehaald dat er SRD 300 miljoen aan schulden is bij de ziekenhuizen die niet betaald worden. Veel artsen, verpleegsters en gezondheidswerkers waren op het Onafhankelijkheidsplein. Diverse sprekers hebben opgeroepen om massaal naar de stembus te gaan op 25 mei om deze regering weg te stemmen. 


Het Onafhankelijkheidsplein rond 12.20 uur. Toen waren veel medewerkers van bedrijven vertrokken. Diverse winkels zouden hun deuren weer openen om 12.00 uur. (Foto: Edward Troon) 
Thursday 02 April
Wednesday 01 April
Tuesday 31 March