Biervliet krijgt toestemming voor Onafhankelijkheidsplein
12 Feb, 17:02
foto
Stephano 'Pakittow' Biervliet krijgt toestemming voor het houden van een protestmanifestatie op het Onafhankelijkheidsplein.


Activist Stephano 'Pakittow' Biervliet heeft toestemming gekregen om het Onafhankelijkheidsplein te mogen gebruiken voor de protestmanifestatie die gepland is voor 17 februari. Hij had een aanvraag hiertoe ingediend. De directeur van het kabinet van de president, Eugène van der San, heeft vandaag schriftelijk meegedeeld dat er geen bezwaar bestaat om toestemming te verlenen onder enkele voorwaarden. 

De organisator moet toestemming vragen aan de districtscommissaris van Paramaribo Noord-oost en deze ook krijgen. Er dient rekening te worden gehouden met het speciale karakter van het Onafhankelijkheidsplein. Binnen enkele uren na beëindiging van de activiteit moet de plek geheel zijn schoongemaakt en het vuil moet in eigen beheer worden afgevoerd. 

Biervliet heeft op zijn Facebook-pagina enthousiast gereageerd op de verkregen toestemming. Hij bedankt de districtscommissaris Mike Nerkust en de directeur van het kabinet voor de goedkeuring. Het ligt in de bedoeling om op 17 februari "alles plat te leggen". Volgens Biervliet wordt de protestmanifestatie een succes. Er is steun van diverse kanten toegezegd. De protestmanifestatie is gepland voor maandag 9.00 uur. 

Eerder had president Desi Bouterse op een persconferentie opgemerkt dat wat hem betreft er vergunning kan worden verleend. Hij is benieuwd naar hoeveel mensen op de been gebracht zal worden. Bouterse kondigde aan dat hij veel meer massa zal mobiliseren voor 24 februari. Dan zal de NDP een massameeting houden. Zoals gebruikelijk wordt er rond middernacht elk jaar kransen gelegd bij 'Revo-plein'.