Drie verdachten gearresteerd voor drugs in postpakket
25 Jan, 16:45
foto


Drie postverzenders zijn in afzonderlijke gevallen aangehouden door rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade voor overtreding Wet Verdovende Middelen. De verdachten zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. 

Ketura E. (19) is op haar woonadres in het district Wanica opgespoord en aangehouden. Zij heeft vermoedelijk op 15 oktober 2019 en dinsdag 7 januari 2020 twee dozen ter verzending aangeboden bij één van de postbedrijven in Paramaribo. Tijdens controle door de douanerecherche werd er in beide dozen cocaïne aangetroffen. Voor deze dienst ontving de verdachte voor beide dozen SRD 510.

Twee andere postverzenders, Jomuel A. (22) en Astrid G. (43) hebben zich op 16 januari eveneens aangemeld op het bureau van de Narcotica Brigade. Beiden hebben afzonderlijk op zaterdag 19 oktober 2019 een doos ter verzending gepost. Tijdens controle vond de douanerecherche in de doos van Jomuel A. 74 gram cocaïne en in die van Astrid G. 113 gram cocaïne. Beide postverzenders werden opgespoord op hun woonadressen, maar niet aangetroffen. Na te zijn ontboden meldde het tweetal zich aan.

Volgens verklaring van Jomuel A. heeft hij de doos voor iemand gepost. Hij ontving een voorschot van 50 euro en moest nog 200 euro in ontvangst krijgen. In alle drie gevallen droeg de douanerecherche de dozen met de drugs over aan de Narcotica Brigade voor nader onderzoek, meldt de politie Public Relations.  
Advertenties

Saturday 29 February
Friday 28 February
Thursday 27 February