Breaking: Beide voordrachten Constitutioneel Hof naar president
17 Jan 2020, 13:06
foto


President Desi Bouterse heeft in een schrijven aan Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons gevraagd om de voordrachten voor het Constitutioneel Hof opnieuw te doen. NDP-fractieleider Amzad Abdoel zegt aan Starnieuws dat de voordrachten weer zullen worden gestuurd. De eerdere voordrachten gedaan door de coalitie, die in functie waren ingediend, worden doorgestuurd. Ook die van de oppositie gaan naar de president. 

Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) zegt aan Starnieuws dat tijdens de huishoudelijke vergadering vandaag de mededeling is gedaan dat de voordrachten opnieuw moeten worden gedaan. Dit komt door een procedurele fout, omdat de inwerkingtreding van de Wet Constitutioneel Hof niet was afgekondigd door de president. Dit moest na de publicatie van de wet gebeuren. Hierover had de jurist Dinesh Changoer een artikel geschreven op Starnieuws. Daarna is er actie ondernomen. 

Gajadien zegt dat tijdens twee huishoudelijke vergaderingen de voordrachten aan de orde zijn gekomen. Er zijn geen bezwaren geuit tegen de namen die voorgedragen zijn door coalitie én oppositie. Hij benadrukt dat het Constitutioneel Hof een breed draagvlak moet hebben. 
Advertenties