Moestadja: Governor CBvS heeft ingestemd met verlof
14 Jan, 12:19
foto
Minister Soewarto Moestadja, coördinator van de regering in De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


Minister Soewarto Moestadja (Arbeid) heeft namens de regering in De Nationale Assemblee zojuist meegedeeld dat "er issues spelen bij de Centrale Bank van Suriname. Er is een onderzoek gaande". De bewindsman geeft aan dat wanneer het resultaat bekend is meer informatie zal worden gegeven. Governor Robert van Trikt heeft meegewerkt aan het onderzoek en is ingegaan op het verzoek om verlof op te nemen. 

Assembleeleden waren niet tevreden met de beantwoording van de vragen. VHP-fractieleider Chan Santokhi merkte op dat zo snel mogelijk duidelijkheid komt in deze kwestie. Het gaat om een monetaire autoriteit. Het heeft te maken met de koers. NPS-fractieleider Gregory Rusland zei dat er heel wat feitelijkheden spelen en dat minister Moestadja zich beter moet laten informeren door de regering of de president-commissaris van de CBvS. 

ABOP-fractielid Edward Belfort zei dat er 1001 verhalen de ronde doen. De governor zou een voertuig hebben gekocht voor 300 duizend US-dollar. Amzad Abdoel, fractieleider van de NDP, merkte op dat het volk niet alles moet geloven wat gedeeld wordt op sociale media. Hij voerde aan dat de governor niet met verplicht verlof is en dat hij niet ontslagen is. Daarover zijn er formele mededelingen gedaan. Moestadja herhaalde een paar keer dat de governor ingestemd heeft met de vraag om verlof op te nemen. De rumoerige vergadering werd geleid door Rossellie Cotino. 

Monday 27 January
Sunday 26 January
Saturday 25 January