Brandramp in Lawagebied: diensten in paraatheid
25 Dec 2019, 13:49
foto
De brand te Antonio Brinkoe heeft urenlang gewoed. De situatie is nog steeds gevaarlijk.


“Geen prettig nieuws waarop wij staan te wachten op eerste kerstdag. Vier winkelpanden in de as, een vijfde is leeggeplunderd en een Chinees koppel dat als gevolg van de vlammenzee het leven heeft gelaten”. Dit zegt districtscommissaris (dc) August Bado. Momenteel wordt vanuit overheidszijde een rampbeheersingsteam klaargemaakt om het gebied aan te doen, bevestigt de dc.

Over de oorzaak van de brand kan er volgens hem op dit moment nog niets worden gezegd. Hoewel de brand onder controle is, is de situatie nog vrij ernstig. De brand heeft plaatsgehad rond 02.00 uur in de ochtend in het Akontoe gebied. Op de plek, Antonio do Brinco, is er een reeks van winkels langs de rivier. “Omstanders hebben volgens informatie de brand proberen te blussen en te redden wat nog te redden viel. Met waterpompen werd water uit de rivier gepompt. Echter hebben zij vanwege de omvang niet veel kunnen doen. Vooral de opgeslagen brandstofvaten hebben de situatie verergerd,” zegt Bado. De brand was pas in de ochtend rond 06.00 u onder controle.

Vanuit de Fransen te Maripasula is er ook geen afdoende hulp geboden. Dit kan onder meer hebben gelegen aan de tijd. Rond dezelfde tijd, vorig jaar heeft ook brand gewoed in dit gebied. Dit was echter overdag en toen hebben de Fransen wel hulp geboden, weet de dc. De situatie wordt momenteel op de voet gevolgd, zegt Bado. 

Ala-D Media

Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April