Chinees echtpaar omgekomen in brand Lawagebied
25 Dec 2019, 13:06
foto
Een enorme brand heeft vannacht gewoed in het Lawagebied. Een echtpaar is omgekomen bij de brand.


Een chinees echtpaar is omgekomen bij een grote brand vannacht in het Lawagebied. De plek, Antonio do Brinco, ligt tegenover het  Franse dorp Maripasula. Politie-woordvoerder hoofdinspecteur Humphrey Naarden zegt aan Starnieuws dat de oorzaak van de brand nog niet duidelijk is. Er was gisteravond een feest waarbij ook lichtjes werden aangestoken. De politie is intussen ter plekke. Ook de technische opsporing zal naar het gebied gaan. 

Terwijl sinds vannacht foto's en video's van het drama verspreid werden via social media, wist Naarden rond tien uur nog niks van de brand af. Hij heeft nog voor alle zekerheid gebeld met het Command Center. Nadat de berichten bleven aanhouden, heeft Naarden van een meerdere gehoord dat er inderdaad een enorme brand heeft gewoed in het gebied, waarbij doden zijn gevallen. 

ABOP-voorzitter tevens Assembleelid Ronnie Brunswijk zegt aan Starnieuws dat hij bang was dat de situatie uit de hand zou lopen. "De bouwsels daar zijn zo dicht op elkaar. Ik heb ook aan de districtscommissaris gezegd dat er iets moest gebeuren," zegt de volksvertegenwoordiger. Het vindt het jammer dat nu levens te betreuren zijn. De mensen hebben geprobeerd om het vuur te blussen, maar ze waren niet opgewassen tegen de vlammen. 
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April