Ashna Changoer: Verlies Conchita is zware slag
17 Dec 2019, 15:44
foto
Conchita Berggraaf


Het heengaan van Conchita Berggraaf is een groot verlies voor Suriname. De bekende Surinaamse zangeres kampte al een tijdje met gezondheidsproblemen. De 45-jarige artiest heeft zes maanden geleden haar moeder verloren, daarna haar schoonmoeder en op 5 december haar zus, die vanmiddag wordt begraven, vertelt Ashna Changoer, die Conchita haar leven lang heeft gekend. Conchita zong in de band van Ashna's vader, 'The Juniors'.

Ashna zegt dat ze de dood van haar vader nog niet eens heeft verwerkt en nu gebeurt dit met Conchita. Ze heeft Conchita drie weken geleden nog gesproken, waarbij de zangeres haar vertelde dat ze niet zo lekker was. Maar ze spraken af om na de feestdagen te werken aan een volgende Mashup voor Valentijnsdag.

Ashna zegt dat het niet in woorden te beschrijven valt hoe zwaar dit verlies is. "Conchita was gezellig, goedaardig en fantastisch, maar ze kon ook sarcastisch uit de hoek komen," beschrijft Ashna de overleden zangeres. Hun eerste Mashup 'Zara Chehra/Thinking out Loud' is heel populair geworden en heeft weken de hitlijst aangevoerd. Met Conchita heeft Ashna daarna ook de mash-up gedaan van 'Rahe na Rahe ham/Don't tell me stories'. Ook met andere artiesten heeft Conchita mash-ups gedaan.

Advertenties