Staatsolie en Kustwacht beëindigen samenwerking
12 Dec 2019, 21:05
foto
Staatsolie algemeen directeur, Rudolf Elias en Kolonel Jerry Slijngard van de Kustwacht schudden elkaar de hand op de nieuwe aanmeersteiger van de Surinaamse Kustwacht. (Foto: Staatsolie)


Er is een eind gekomen aan de samenwerking van Staatsolie Maatschappij Suriname NV en de Kustwacht om de veiligheid in Surinaamse wateren tijdens het Nearshore Drillingproject op te voeren. Als onderdeel van deze samenwerking zijn drie kustwachtboten volledig operationeel gemaakt, is er een nieuwe aanmeersteiger gebouwd en is het operationeel en onderhoudspersoneel verder bijgeschoold.

Het Nearshore Drillingproject waarbinnen vanaf 2 april zes exploratieputten zijn geboord voor de Surinaamse kust is inmiddels afgerond. Er zijn binnen de samenwerking verschillende programma's van de Kustwacht uitgevoerd. Beide partijen zijn de overeenkomst nagekomen, zegt Staatsolie in een verklaring.

Het bedrijf stelt dat de overeenkomst voor hem een waardevolle investering was die de gemeenschap ten goede zal komen. "De Kustwacht is voorzien van voor de job getraind personeel en met goed materiaal is Suriname beter voorbereid om bij elke situatie op zee adequaat op te treden.
Advertenties

Tuesday 19 January
Monday 18 January
Sunday 17 January