Vijf jaar cel voor in brand steken slachtoffer
10 Dec, 05:31
foto


Rechter Danielle Karamatali heeft maandag de verdachten Suradj K. en Romano S. elk veroordeeld tot vijf jaar celstraf voor het in brand steken van een man. Ze besprenkelden het lichaam van het slachtoffer, een junkie, met brandstof en staken hem in brand. Hij liep ernstige brandwonden op. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis opgenomen, maar werd gehoord door de politie. 

Het slachtoffer had toen in het ziekenhuis verklaard dat beide mannen vóór een supermarkt waren toen hij om een sigaret vroeg. De verdachten hielden een ander verhaal voor. Vervolgens kwam het slachtoffer op de terechtzitting terug op zijn verklaring. De magistraat voerde aan dat hij geen reden had om van verklaring te veranderen. Daarom is zij van zijn eerste verklaring uitgegaan. 

De kantonrechter merkte op dat de vriendin van Suradj K. zich is gaan bemoeien met deze zaak. Zij zocht het slachtoffer op en bracht hem bij een advocaat om zijn verklaring in te trekken. Karamatali zei dat een van de verdachten verklaard had dat hij een kiek zou nemen op het slachtoffer. Ook hebben de verdachten volgens haar geen moment spijt betuigd. Dit noemde de magistraat afkeurenswaardig en ze kan zich niet voorstellen dat op zo een wijze kiek genomen wordt. De veroordeelden werden juridisch bijgestaan door de raadslieden Oscar Koulen en Irvin Kanhai. 


Advertenties

Saturday 19 September
Friday 18 September
Thursday 17 September