Vier artiesten gedecoreerd voor hun prestaties
07 Dec, 07:41
foto
Vier artiesten zijn vrijdag gedecoreerd. Van l-r: Oscar Harris, Louis Windzak, president Bouterse, Rick Hilversum, Alfons Muringen en Jules Fullington. (Foto: Raoul Lith)


“Bij uw optredens bent u in staat een feestje of een groot evenement zodanig te beïnvloeden dat het een onvergetelijke dag wordt voor zowel de organisaties als de bezoekers,” zei president Desi Bouterse vrijdag in het presidentieel paleis. Hij heeft de grote artiesten Oscar Harris, Louis Windzak, Rick Hilversum en Erwin Bouterse gedecoreerd. De evergreen zangers zijn door het staatshoofd benoemd tot Officier in Ereorde van de Palm.

De president geeft aan dat de artiesten lokaal, maar ook internationaal hun sporen hebben verdiend. “In het verre buitenland heeft u het Surinamer-gevoel en het Surinamer-zijn helpen uitdragen. Het is zeer gepast om u in eigen land zo vaak als het kan te erkennen”. Volgens Bouterse is de erkenning niet altijd in de vorm van een decoratie. “Het minste dat je als Surinamer kan doen, is je eigen kondremans waarderen”.

Bouterse heeft een beroep gedaan op de artiesten om voort te gaan met het dankbare werk die zij verzetten. “Ik vraag u ook de jonge musici te begeleiden en te volgen. Dit zodat deze jonge zangers als ze uw leeftijd bereikt hebben, kunnen terugkijken op een succesvolle en respectabele loopbaan,” zegt de president.  
  
Het is voor Oscar Harris een complete verassing. “Ik ben op het verkeerde been gezet, niemand wilde iets zeggen”.  De zanger geeft aan dat het niet altijd even gemakkelijk is gegaan. Aan nieuwe artiesten geeft hij mee dat zij zichzelf de tijd gunnen om te ontwikkelen. De artiest merkt op dat naast talent hebben, het belangrijk is om hard te werken en discipline te hebben. “Het is een dankbaar vak. Je ziet direct wat je verkocht hebt op dat moment door middel van het applaus en the rewards” merkt Harris op. Hij geeft aan heel wat Surinaams talent te volgen via social media en via verschillende programmamakers.

Jules Fullington en Alfons Muringen zijn na Harris, Windzak, Hilversum en Bouterse ook gedecoreerd door de president. Fullington en Muringen zijn eerder gedecoreerd in de Ereorde van de Gele Ster, maar kregen vrijdag hun onderscheiding.
“Zoveel muzikaal talent bijeen, eigenlijk onvoorstelbaar. Zoals u weet ben ik ook een grote liefhebber van muziek”. Na het officiële gedeelte hebben de artiesten kort samen met het staatshoofd I did it my way gezongen. Bryan Muntslag heeft namens Erwin Bouterse zijn decoratie in ontvangst genomen. 

Raoul Lith

Monday 27 January
Sunday 26 January
Saturday 25 January