Apache gaat dieper boren
04 Dec, 18:30
foto
Het boorschip waarmee Apache Corporation boringen verricht in blok 58 van het offshore gebied van Suriname.


Apache Corporation gaat medio deze maand verder met boringen in de Maka Central-1 put in blok 58 van het offshore gebied van Suriname. Tot nog toe heeft het bedrijf putten geboord tot een diepte van ongeveer 6.200 meter. Het streeft ernaar om nu te boren tot ongeveer 6.900 meter. "Na de booroperaties zullen verdere tests en evaluaties worden uitgevoerd," zei het bedrijf maandag.

Apache heeft tot nog toe verschillende testactiviteiten verricht in twee soorten Boven-Krijtformaties. (Krijt is een geologische tijdperk dat duurde van ongeveer 145 tot 66 miljoen jaar geleden.) "Na de voltooiing van deze tests zal het bedrijf het boorplatform verplaatsen, de apparatuur modificeren en het boren medio december hervatten om een ​​derde formatiesoort in het Krijt te evalueren."

Het besluit van Apache om dieper te boren bij de Maka Central - 1 put, heeft naar verluidt te maken met de eerste geteste diepte positieve signalen van koolwaterstoffen die het bedrijf is tegengekomen. Dieper boren zou de potentiële aanwezigheid van aardolie kunnen aantonen.

De put grenst aan enkele van de meest productieve gebieden van het Stabroek Block in Guyana en zou in de buurt van Haimara, de zuidoostelijkste vindplaats van de ExxonMobil-groep, nabij de zeegrens van de twee landen liggen. Blok 58 heeft een oppervlakte van 5.844 km2 en ligt ongeveer 150 km voor de kust van Suriname. Het blok ligt in waterdieptes van 55-2.250m.

Saturday 25 January
Friday 24 January
Thursday 23 January