Rusland hekelt financieel beleid regering; mandaat congres
02 Dec, 02:30
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland doet verslag aan het partijcongres in Grun Dyari zondag.


Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), zegt dat de partij zich houdt aan het principe van de rechtsstaat. Recht en wet moet voor eenieder gelden, stelde hij op het jaarlijkse partijcongres dat zondag is gehouden in Grun Dyari. Dit op basis van de veroordeling van Desi Bouterse tot 20 jaar cel. Hij is schuldig bevonden aan medeplegen van moord op vijftien mannen. Er is volgens Rusland rust nodig om zich te focussen op de problemen waarmee het land worstelt. De regering heeft volgens hem geen kaas gegeten van financieel beheer. Er heerst een financiële crisis in het land. 

Het hoofdbestuur van de groene partij heeft verslag uitgebracht over de status van de partij. Het congres heeft in een motie besloten dat de zittingstermijn van het huidige bestuur met twee jaar wordt verlengd. In een tweede motie is vertrouwen uitgesproken in het hoofdbestuur voor stappen die ondernomen worden voor het creëren van een breed politie en maatschappelijk draagvlak. Dit is gericht op de definitieve en absolute stopzetting van het wanbeleid van de huidige regering. 

Er is mandaat gegeven aan het congres om voort te gaan met het uitwerken van beschikbare opties tot het maken van afspraken met gelijkgerichte politieke partners, bij de kandidaatstelling van leden voor DNA en de regionale volksvertegenwoordigende organen. De voorzitter en het hoofdbestuur worden opgedragen om al het nodige te verrichten tot het behalen van een optimaal resultaat bij de verkiezingen van 25 mei 2020. "We kunnen niet happy zijn met de activiteiten van de regering op dit moment. De regering is nu naarstig op zoek naar financiën, om te doen wat ze beloofd had. Maar ze zijn niet in staat te doen, wat ze hebben gezegd," meent Rusland. 
De president en gevolg hebben in China leningsovereenkomsten getekend. Het is volgens Rusland triest gesteld met de activiteiten van de regering. Zij moet US$ 120 miljoen betalen aan Alcoa voor energie die ze geleverd heeft. Verder wil de regering deviezen uit pensioenfondsen van parastatale bedrijven. Er moet duidelijkheid zijn over de manier waarop het land wordt bestuurd. Er wordt volgens de NPS-voorzitter geen transparantie van zaken gegeven. "Het beleid van de huidige regering, moet per mei 2020 stopgezet worden. Er zijn gesprekken gevoerd met verschillende politieke partijen. De NPS moet een goede positie krijgen in de komende regering," zei Rusland. 
Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February