VSB vraagt om cultuuromslag in denken
30 Mar 2010, 00:15
foto


De overheid, regering en ook de samenleving moeten een belangrijke economische keuze maken. Die keus ligt tussen een groeipad gebaseerd op een dominante mijnbouwsector of diversificatie van de productiesector. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven is er van overtuigd dat met het bereiken van macro economisch herstel, nu het pad moet worden opgegaan van een structurele hervorming van de productiestructuur voor duurzame groei en ontwikkeling.

De VSB overhandigde een lijvig handvest, waarin negen hoofd economische pijlers zijn uitgewerkt, maandagavond aan president Ronald Venetiaan. Het bedrijfsleven organisatie e herdenkt zijn zestigjarig bestaan. VSB-voorzitter Marcel Meyer dat VSB met de viering van zestig jaar een markante periode afsluit. Hij gaf een terugblik van hoe de werkgeversorganisatie zich vanaf de oprichting heeft ontwikkeld tot een waardige sociale partner.

De belangrijkste uitdaging om de economie te ontwikkelen is volgens het bedrijfsleven een cultuuromslag in het denken. De VSB benadrukt dat niet de overheid maar de private sector de groeimotor is van de economie. Dat moet boven aan de ontwikkelingsagenda staan. Meyer hoopt dat het manifest dan ook wordt opgenomen in de beleidsprioriteiten van de komende regering die na de verkiezingen van 25 mei aantreedt. Met het manifest dat werd voorgelezen door VSB-erevoorzitter Jozef Brahim, wil de organisatie een nieuwe impuls geven aan de discussie over belangrijke ontwikkelingsvraagstukken.

Venetiaan benadrukte in zijn felicitatie boodschap trots te zijn op de VSB en op Suriname die samen door een moeilijke periode zijn gegaan om te komen tot dit niveau. Het staatshoofd plaatste echter ook kanttekeningen bij de rol die het bedrijfsleven toekent aan de overheid. Venetiaan benadrukte met voorbeelden dat de overheid wel degelijk haar taak begrijpt. Hij verzekerde dat de regering zich zal blijven inzetten om met de sociale partners te werken aan duurzame ontwikkeling van de economie.

Op de feestvergadering werden aan personen, bedrijven en organisaties awards uitgereikt voor hun bijdrage aan de productiesector, de economie van het land. Naast Surinaamse bedrijven en organisaties, waren op de feestvergadering ook aanwezig internationale bedrijven organisaties en instituten.
Advertenties

Friday 22 January
Thursday 21 January
Wednesday 20 January