Vrijspraak voor 8 verdachten militaire kamer
29 Nov, 18:06
foto
In het gerechtsgebouw aan de Wulfinghstraat is het 8 decemberstrafproces nog gaande in de militaire kamer. (Foto: Raoul Lith)


In de militaire kamer zijn Errol Alibux, Dick de Bie, Winston Caldeira, Wim Carbière, Orlando Heidanus, Iwan Krolis, Edgar Ritfeld en Imro Themen vrijgesproken. De Krijgsraad die in deze kamer ook wordt voorgezeten door president Cythia Valstein-Montnor, heeft vanmiddag vonnis gewezen. In deze kamer hebben ook zitting de militaire rechters Mike Cooper en Carlos Li Fo Sjoe. Tegen al deze verdachten had het Openbaar Ministerie vrijspraak geëist. 

Het Openbaar Ministerie is niet-ontvankelijk verklaard in de zaak tegen Ruben Roozendaal. Auditeur-militair Roy Elgin had tien jaar geëist. Rozendaal die zei dat hij hier niet mee kon leven, heeft in december 2017 suïcide gepleegd. Hij was het niet eens met het strafvoorstel. Dat heeft hij toen ook duidelijk laten blijken. Rozendaal was lid van de groep van zestien coupplegers. 

De zaak tegen Benny Brondenstein, Stephanus Dendoe, Iwan Dijksteel, Ernst Geffery, Kenneth Kempes en Luciën Lewis  moet nog voorgaan. Tegen hen heeft het Openbaar Ministerie elk twintig jaar geëist. De behandeling is nog gaande. Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May