Gopal: Jongeren vroeg betrekken bij uitvoeren SDG's
27 Nov 2019, 22:34
foto
Voor de aanvang van de workshop ‘Beboste en Urbane Landschappen naar een Climate Smart Suriname’ wordt er een boom geplant. (Foto: NII)


Jongeren moeten in een vroeg stadium betrokken worden bij het realiseren van Sustainable Development Goals (SDG) die te maken hebben met gezondheid, schoon water en climate action. Dit benadrukte minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken tijdens de workshop ‘Beboste en Urbane Landschappen naar een Climate Smart Suriname’. De workshop is dinsdag georganiseerd door Tropenbos Suriname met de ondersteuning van de Europese Unie.

Gopal gaf in haar toespraak aan dat het ministerie enkele bewustwordingsactiviteiten heeft georganiseerd, met betrekking tot milieu. Zo hebben de UN SDG-Jeugdambassadeurs in juni een informatiesessie over milieu gehouden op de St. Gertrudeschool. Het doel van deze workshop was om stakeholders te motiveren en out of the box te denken voor oplossingsmodellen. Tropenbos Suriname is een op kennis gebaseerde, niet-gouvernementele organisatie, die zich inzet voor het duurzame beheer en behoud van het bos. Projecten worden met partners uitgevoerd.

De directeur van Tropenbos Suriname, Rudi van Kanten, zegt dat Suriname voor meer dan 93% bedekt is met tropisch regenwoud. Tropenbos Suriname stelt zich een wereld voor waarin bossen en bomen duurzaam worden beheerd door sterke instellingen en individuen op alle niveaus. Tropenbos doet onderzoek, verzamelt en creëert academische en traditionele kennis en informatie. Dit wordt omgezet in bruikbare producten en hulpmiddelen voor verschillende belanghebbenden, meldt het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May