Pilot voor afstemmen districtsplan Paramaribo op SDG's
26 Nov 2019, 23:08
foto
SDG-consultant Pieter van der Hijden (r) bespreekt zijn visie met minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling. (Foto: RO/NII)


Het afstemmen van de duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, SDG) op de districtsplannen, zal volgens SDG-consultant Pieter van der Hijden leiden tot een verbeterde realisatiegraad. Van der Heiden heeft zijn visie hierover vorige week voorgelegd aan minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO. In samenwerking met het ministerie en het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) zal er in verband hiermee een pilotproject worden uitgevoerd in Paramaribo.

Van der Hijden is verbonden aan SOFOS-consultancy, die projecten informeert, adviseert en implementeert op het gebied van ICT en SDG's. Hij heeft in het kader van het project ‘Technical Assistance to the Ministry of RO’, een systeem ontwikkeld, die de relatie legt tussen de verschillende ontwikkelingsprojecten en activiteiten vervat in de districtsplannen moet synchroniseren met de SDG's.

De districtsplannen zijn belangrijke beleidsinstrumenten die een wezenlijke bijdrage leveren in het bewerkstelligen van duurzame ontwikkeling, meldt de voorlichting van het ministerie. Dikan staat achter het idee, omdat de SDG's als beleidsinstrument goede handvaten bieden om  de wenselijkheden van elk district meer vorm te geven, zegt RO. Volgens hem moeten de districtsplannen ook meer diepgang krijgen.

SOFOS zal de beschikking krijgen over het districtsplan van het (stads)district Paramaribo en een analyse maken van de activiteiten die daarin zijn opgenomen. Onder andere zal nagetrokken worden waar de prioriteiten moeten worden gelegd. Vervolgens zal het resultaat worden gepresenteerd aan de districtscommissarissen van overige districten voor de nodige feedback. Tenslotte zal er een rapport met de bevindingen worden uitgebracht. Dit project duurt ongeveer 3 weken. De streefdatum voor indiening van de resultaten is 9 december 2019, zegt RO, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May