NDP in Wageningen: Het geld is bij het volk
26 Nov 2019, 02:43
foto
Kinderen gekleed in diverse klederdrachten hebben enkele culturele optredens verzorgd tijdens de NDP-vergadering in Wageningen.


Diverse ministers hebben tijdens een drukbezochte ressortvergadering van de NDP te Wageningen zaterdagavond de kwestie over 'Pe a moni de’ aangekaart. Niet alleen de ministers Lekhram Soerdjan (RGB), Vijay Chotkan (OW&T) en André Misiekaba, maar ook NDP-coördinator Ramon Abrahams stelde aan de orde wat er met het geld is gebeurd. Met diverse voorbeelden gaven de sprekers aan dat het geld geïnvesteerd is ten behoeve van de samenleving. Het geld is bij het volk. 

Soerdjan merkte op dat het op een massameeting leek en niet op een ressortvergadering. Hij gaf de aanwezigen mee dat in december Masanga heropend zal worden voor de Wageningers. De bewindsman benadrukte dat problemen rond grondzaken na 53 jaar opgelost zijn. “We lossen ook problemen van groepen en individuen op. De NDP maakt hierin geen onderscheid; ook de mensen van andere partijen krijgen dezelfde behandeling. Er wordt steeds gevraagd waar het geld is. Nou, ik mag u vertellen dat een deel van het geld gebruikt zal worden voor uw perceelkaarten: tot 5000 m2 zal de overheid opdraaien voor het vervaardigen van de perceelkaarten”, deelde Soerdjan mee. Hij benadrukte dat dit voor het hele land zal gelden. 

Minister Chotkan hield de massa voor dat de opkomst het resultaat is van de ontwikkelingen die het land meemaakt. Hij somde onder andere de kwestie van de Bazo-kaarten en de verhoging van AOV op. “Dit noemen we een vergadering. Andere partijen trommelen met veel moeite 20 mensen op waarvan 19 twijfelen of ze wel of niet bij die partij willen horen. En steeds wordt er gevraagd: Pe a moni de? Ik zeg dan: je loopt erop en dan vraag je het nog. Kijk maar naar die onbegaanbare weg die nu geasfalteerd is en waarvan je dagelijks gebruikmaakt. Het geld is bij de massa en niet bij een kleine elitegroep,” merkte Chotkan op. 

Als laatste spreker hield Abrahams, coördinator van Nickerie, de aanwezigen voor dat de NDP geloof heeft in de achterban en dat het niet een etnische partij is. Samenbundeling is belangrijk. Ook hij somde de diverse ontwikkelen op en zei dat het volk moet geloven in de kracht van de partij en in de potentie die het land heeft. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May