Jong Takdierboys droogt Santos in eigen huis af
08 May 2011, 03:00
De winnende ploeg van Jong Takdierboys.

Jong Takdierboys, kampioen van de Saramacca Sport Bond, heeft Santos, de semi-kampioen van Nickerie Voetbal Bond in eigen huis afgedroogd met 4–1. De jongens van Saramacca wisten al vanaf het begin druk uit te oefenen op het doel van Santos.

In de 36ste minuut was het de speler Maxvenloo Dors van Jong Takdierboys die de stand op 1–0 bracht nadat de doelverdediger van Santos een tactische fout maakte. Er werd met 1–0 gerust.

Na de rust leek Santos herboren, want reeds na 2 minuten spelen in de 2e helft bracht Xaviero Perk van Santos de stand op gelijke hoogte 1–1. In de 51ste minuut maakte de doelverdediger van Santos, Desmont Ost, wederom een blunder door een speler van Jong Takdierboys onderuit te halen. Hij kreeg hiervoor de gele kaart en Jong Takdierboys mocht een penalty nemen. De penalty werd goed genomen door de speler Clyde Riedewald en het werd 2–1 voor Jong Takdierboys.

In de 87ste minuut wist de speler Winston Sandvliet zijn ploeg te brengen op 3–1 en de pas ingevallen Milton Tower drukte de ploeg van Santos in een hoek door in de 89ste minuut doelpunt no. 4 te scoren voor zijn ploeg. Eindstand 4–1 voor Jong Takdierboys in het Nickerie Stadion.
Er werden 4 gele kaarten getoond, 2 voor Santos en 2 voor Jong Takdierboys.

In Wageningen hebben de ploegen van Flamingo (Kampioen Coronie) en Corinthiers (semi Kampioen Wageningen) gelijk gespeeld 0–0. De opkomst was heel goed maar de verenigingen vergaten te scoren zodat er geen winnaar uit de bus kwam.