'Bigi Boi' krijgt felicitaties van president Bouterse
09 Nov 2019, 18:49
foto
President Desi Bouterse heeft de succesvolle Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik zaterdag ontvangen. De topsporter heeft zijn ervaring gedeeld met de president. (Foto: NII)


President Desi Bouterse heeft Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik ontvangen en hem gefeliciteerd met de grote overwinning. Hij heeft New York de Wit-Rus Andrei Arlovski, in 29 seconden verslagen. Bigi Boi heeft zijn ervaring zaterdag gedeeld met het staatshoofd. 

Rozenstruik was bijzonder onder de indruk tijdens het samenzijn met de president en stelt de ontmoeting zeer op prijs. Hij geeft aan prettig te vinden om een gesprek te hebben met de president, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Over de overwinning geeft hij aan, super enthousiast te zijn, omdat er een zware training vooraf is gegaan. Hij kijkt nu uit naar de volgende wedstrijd die op 7 december 2019 plaatsvindt in Washington DC, tegenover de Nederlander Alistair Overeem, die op deze ranglijst op de zesde plek staat. ‘Bigi Boi’ heeft een nieuw UFC-contract getekend. Volgens Barend van Dijk, die Rozenstruik’s belangen in Suriname behartigt, zullen met dit nieuwe contract deuren opengaan voor de MMA-vechter.

Rozenstruik geeft nog geen prijs wat de plannen zijn na 7 december. “Ik sta nu op de 14e plek in de wereldtop en na deze wedstrijd kan het ook zijn dat ik nummer 4 of 5 wordt. Ik heb nu een nieuw contract gehad voor 6 wedstrijden en dat betekent dat ik verzekerd ben van een nog langere periode bij de UFC. Je bent toch altijd blij als je contract wordt verlengd”, geeft de topsporter aan. 

Als belangrijke boodschap aan de Surinaamse jongeren geeft hij mee, dit nooit gedacht te hebben. Hij kreeg ooit de gelegenheid om met jongeren te trainen, waarna meteen duidelijk werd dat er voldoende talent aanwezig is om dit niveau te kunnen bereiken. Het maakt in principe niet uit wat je doet of wilt gaan doen, maar geloof hebben in wat je doet en gewoon ervoor gaan. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May