Apache versnelt olieonderzoek in Suriname
04 Nov 2019, 00:57
foto
Het boorschip Noble Sam Croft is bezig in Surinaamse wateren naar olie te zoeken.


Het Amerikaanse Apache Corporation versnelt zijn olieonderzoek in Suriname, nu het voor het derde kwartaal van 2019 een kwartaalverlies van US$ 170 miljoen heeft genoteerd. "Tijdens het derde kwartaal overtrof de aangepaste productie de begeleiding, terwijl de kapitaalinvesteringen op gelijke tred bleven met onze verwachtingen voor het hele jaar van 2,4 miljard dollar," zei Apache CEO en president John Christmann.

"In september zijn we begonnen met het boren van de eerste van drie geplande putten in blok 58 voor de kust van Suriname. We naderen ook de eerste productie uit twee putten in de Noordzee, wat een sterke productiemomentum zou moeten opleveren terwijl we 2020 ingaan." Het bedrijf boort momenteel de Maka Central # 1 put in het offshoregebied van Suriname. Het verwacht in november de totale diepte te bereiken op ongeveer 6.325 meter, gemeten vanaf het dek van het boorschip.

De put is ontworpen om meerdere doelen te testen en bevindt zich ongeveer zeven mijl van de zeegrens tussen Suriname en Guyana. Apache hoopt op hetzelfde succes als van de Amerikaanse oliegigant ExxonMobil die op slechts kilometers afstand werkt in Guyana's Stabroek Block, waar het tot nu toe 14 ontdekkingen heeft gedaan in vier jaar, goed voor meer dan 6 miljard vaten olie.

Apache heeft ook de optie om twee extra putten in blok 58 van Suriname te boren met het Noble Sam Croft-boorschip. Blok 58 heeft een oppervlakte van 5.844 km2 en ligt ongeveer 150 km voor de kust van Suriname. Het blok ligt in waterdieptes van 55 tot 2.250m.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May