Politie schiet verdachte in rechterbeen
02 Nov 2019, 22:44
foto


De politie heeft gericht geschoten op Richano A. (32) nadat hij waarschuwingsschoten negeerde. Ondanks sommaties om te blijven staan en afgevuurde waarschuwingsschoten, zette Richano zijn vlucht voort. Hij liep een schotverwonding op aan zijn rechterbeen. Het Regio Bijstand Team Paramaribo en de Surveillance Dienst van regio Midden hebben de man aangehouden kort nadat hij een inbraak heeft  gepleegd op een woonadres in het ressort Santodorp.

Bij het zien van de politie-eenheden kozen Richano A. en zijn makker het hazenpad met achterlating van hun breekwerktuigen en goederen die zij reeds hadden klaargezet om mee te nemen. De politieambtenaren kamden het gebied uit op zoek naar de vluchtende criminelen. Na enige tijd werd Richano A. gesignaleerd door de politie. 

Bij fouillering van Richano A. is een vuistvuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Hij had ook een schoudertas bij zich met twee mobiele telefoontoestellen, een goudkleurige polshorloge en een gouden hanger. Deze goederen zijn hangende het onderzoek in beslag genomen omdat het vermoeden bestaat dat die van misdrijf afkomstig zijn.

Richano A. is vervolgens per ambulance overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo om medisch behandeld te worden. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld. Het verdere onderzoek is overgedragen aan de Recherche van Regio Midden, meldt de politie Public Relations. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May